Földi Noémi

Pályafutásom kezdete:2016

Születési évem:1984

E-mail címem:foldinoemi@gmail.com

Telefonszámom:06-20-520-8695

Földi Noémi

Kismama és Baba-Mama Jóga

Rólam:

2012-ben a lumbális 5-6-os csigolyámnál kezdődött minden. A sok ülőmunka miatt a két csigolyám egymáshoz képest fél centire elmozdult. Amikor nem mozogtam fájt, egyetlen megoldás a mozgás volt. Egész életemben sportoltam, azonban úgy éreztem, valami másra van szükségem. Ekkor jött az életembe a jóga. Először heti kétszer jógáztam, így rövid időn belül búcsút intettem a derékfájásnak. A kényelmesebb énemnek köszönhetően 10 évig szedtem fogamzásgátlót. Majd elérkezett az a korszak, amikor a környezetemben egyre többen próbálkoztak a babaprojekttel, több – kevesebb sikerrel. Ennek köszönhetően okosabbnak láttam, ha a kényelem helyét átveszi a természetesség. Meg kell hagyni, sokkal rögösebb út, de a kellő időben, ennek is meglett a gyümölcse. A fogamzásgátló elhagyását követően az egész hormonháztartásom összeomlott, mint egy kártyavár. Az orvosoktól a természetgyógyászokig hosszú utat jártam végig, sajnos nem sok sikerrel, ugyanakkor a megoldás – a jóga, a rendszeres jógagyakorlás – mindvégig ott volt a szemem előtt. A több gyakorlás eredményeképpen a táplálkozásom is változott és sok minden más is. Szépen lassan jött a felismerés, hogy a jóga nemcsak a testemre és a hormonháztartásomra van jó hatással, hanem legbelül is megmozdult valami, ami jó és egyre jobban érzem magam tőle. Érzem, hogy amikor a testem, lelkem vagy az elmém kibillen az egyensúlyából, van egy jó dolog, amit tehetek magamért, ezáltal a környezetemért is. Ráállok arra a bizonyos szőnyegre és teszem, ami jó. Az ászanák jönnek, a testem fellélegzik, a lelkem megkönnyebbül, az elmém megnyugszik és minden a helyére kerül. Ezáltal a legnagyobb akadályokat is el tudom görgetni magam elől, amiket persze saját magam építettem fel a félelmeim és gondolataim által. 2016-ban a Sarasvati Alapítványnál végeztem tradicionális jógaoktatóként. Az elmúlt időben több helyen volt szerencsém az oktatni.

Az óráimon a teljes test átmozgatása a cél. Az összekötött sorokat ötvözöm a több légzésig kitartott ászanákkal ezzel megteremtve az erő és a lágyság, stabilitás és a változás közti harmóniát. Mely által szépen lassan kialakul a befele figyelés képessége és a testünk tudatosítása.

2018 nyarán megszületett kislányom, Lili. Várandósan továbbfejlesztettem jóga és ayurvédikus tudásomat. Elvégeztem a kismama és baba-mama jógaoktatói képzést. A várandóság, szülés és az édesanyává válás a legnagyobb kihívás és legösszetettebb feladat az életemben, melyben a jóga a legjobb eszköz, hogy a lehető legjobban csináljam, amit a nagybetűs élet ad.

Célom a már megszerzett tudást továbbadni és a már meglévőket bővíteni.

Folyamatosan fejlődni, gyakorolni, tapasztalni, amíg lehetőségem van erre.