10 érv a reggeli/délelőtti edzés mellett + edzésforma ajánló neked!

HA INKÁBB REGGELI PACSIRTA VAGY… vagy a munkaidőd ezt támogatja, összeszedtünk neked 10 érvet, hogy miért reggel sportolj. Ha magadra ismertél, akkor a FELSOROLÁS alatt A-Z-ig megtalálod, hogy milyen edzésformákat ajánlunk neked a váci Royal Fitness Edzőteremben napindítóként:

 1. Kutatások szerint azok, akik reggel edzenek, sokkal jobban teljesítenek a napi rutinfeladataik során.
 2. Esténként mindig zsúfoltabbak a csoportos órák az edzőteremben, így ha a kora esti csúcsidőben érkezel, valószínűleg a tömeggel is meg kell küzdened. Egy reggeli csoportos órán mindig kevesebben vannak, az edződ is jobban oda tud rád figyelni.
 3. A nap munkaidő utáni része megmarad a családnak, barátoknak, vagy éppen a pihenésnek, szórakozásnak. Este könnyebben alszol el, mert nem vagy felpörögve az edzéstől.
 4. Kiváló alkalom saját magad motiválására. Egyfajta lelki tartást ad számodra, hogy tudod, ma is megcsináltad, és képes voltál felkelni reggel a „nyöszörgés” helyett, hogy hajlékonyabb és tónusosabb legyen a testedet, jobban érezd magad a bőrödben.
 5. Ha reggel magától kipattan a szemed, és általában fitten, gyorsan ébredsz, akkor nem lesz furcsa a reggeli edzés gondolata sem. A lassan ébredőknek is érdemes kipróbálni. A reggeli edzés nagyobb löket a szervezetnek, mint egy jó bögre kávé. Az agyadnak frissességre van szüksége, nem koffeinre. Sőt meglepő módon a reggeli sport az éjszakai alvást is pozitívan befolyásolja. 2011-ben ugyanis készült egy felmérés az Appalachian State Universityn, aminek a végeredménye az lett, hogy azok, akik reggel edzettek, körülbelül 10%-os vérnyomáscsökkenést tapasztaltak a nap folyamán, ami éjszakára 25%-ra nőtt. Sokkal jobban és tovább aludtak, mint az összes többi olyan vizsgált személy, aki a nap egy másik időszakában edzett.
 6. A reggeli edzés előnye, hogy minél hamarabb letudhatod az edzést és egész napra feldob, feltölt energiával, hiszen az endorfin szintet is emeli és tudni fogod, hogy aznap már megcsináltad! Tettél egészséged, fittséged érdekében.
 7. Egy elhúzódó megbeszélés, vonatkésés vagy váratlan feladatok miatt, nem kell kihagynod az edzést. Vagy csupán a munkaidőd kialakítása olyan, hogy reggel fér bele az „én idő” a napodba.
 8. A reggeli edzés szabályozza az étvágyat is, és felpörgeti egész napra az anyagcseréd.
 9. Ha reggel edzel, biztos lehetsz benne, hogy a tested kap egy extra adag ébresztőt, az izmaid felébrednek, a testhőd megemelkedik.
 10. Reggel még frissebb a szervezet, hiszen nem fárasztotta le az egész napos munka. Ez a teljesítményeden javulásában is tapasztalható lesz. Még nem lesz tele a fejed a napi feladatokkal, stresszel, így tisztább fejjel, tudatosabb testmozgást tudsz folytatni.

 

Edzőtermünk a következő mozgásformákat
ajánlja neked a reggeli órákban:

Melyik igaz rád? Intenzív órát keresek, – Fogyni szeretnék, – Body & Mind típusú órákat kedvelem, – Kismama vagyok, – Nemrég szültem, – Az idősebb korosztálynak megfelelő mozgásformát keresem, – Az erőnlétemet, teljesítményemet szeretném növelni…

Íme a Royal Fitness ajánlata számodra, mi már a délelőtti edzésformákkal is lefedjünk mindenki igényét:

 • Alakformáló aerobik: Zsírégető intenzív edzésforma, változatos eszközhasználattal – Edző: Bagyinszki Anikó
 • deepWORK-bodyART: test és lélek harmóniája, erő és rugalmasság egyensúlya – Edző: Dobák Tamara
 • Crossfitt: Intenzív funkcionális edzés, erő és teljesítményfokozás – Edző: Dávid Erika
 • Gerinctorna: klasszikus erősítő és nyújtó gyakorlatok – Edző: Dobák Tamara
 • NMPT: Bene Máté módszere a gerincproblémák elkerülésére – Edző: Dobák Tamara
 • Jóga: Astanga jóga sorozatainak gyakorlása, egy igazi mozgó meditáció – Edző: Ferenczi Nóra
 • Kanga tréning: szülés utáni regenerációt célzó torna (édesanyák + babák hordozóban) – Edző: Simon Judit
 • TRX: Hevederes intenzív funkcionális edzés – Edző: Sándor Anikó
 • Senior torna: Rehabilitációs és prevenciós torna célzottan az idősebb korosztálynak- Edző: Wölfinger Viktória
 • Stretching: intenzív nyújtás egy órában – Edző: Turányik Tamás
 • Konditeremi edzés, személyi edzés: Ha nem szeretsz csoportban edzeni, vagy egyéni figyelmet igényelsz, keresd szakképzett személyi edzőinket!

Persze nem egy negatív oldala van a reggeli edzésnek: az egyik többek között az, hogy aki nem szokta meg, annak nagy nehézséget okoz átállni arra, hogy reggel több órával korábban keljen fel, ráadásul azt is okosan érdemes megszervezni, hogy utána időben beérj a munkahelyedre. Az sem jó, ha a korai edzés az alvás rovására megy (mert az alváshiány számtalan betegséget okoz).

A reggeli edzés előtt a bemelegítésre is nagyobb hangsúlyt kell fektetni, alvás után ugyanis az izmok, ízületek sokkal merevebbek. Egy kutatás szerint például este 20%-al lazábbak az izmaink, mint reggel. Persze ez ne vegye el a kedved, szakképzett edzőink minden esetben odafigyelnek a helyes és alapos bemelegítésre!

Találkozzunk a Royal Fitness Clubban!
Cím: Vác, Galcsek utca 8-10.
Tel: +36 30 99 45 405