A sportmelltartó akkor jó, ha edzés közben el tudsz feledkezni róla

Ebben a posztban a hölgyeknek szeretnénk kedvezni, illetve iránymutatással szolgálni. Ugyanis a sportmelltartókat vesszük szemügyre. Akár futunk, kangoozunk, vagy éppen zumbára járunk egy biztos, hogy a megfelelő sportmelltartó nyújtotta alátámasztás nélkül az edzés végére rettenetes fájdalommal találhatjuk szembe magunkat. Valamint ha erre hosszútávon nem figyelünk oda a mellek jelentősen veszítenek a rugalmasságukból.

“A sportmelltartó akkor jó, ha edzés közben el tudsz feledkezni róla.”

Ezen mottónk fényében nézzük melyek az ideális sportmelltartó sajátosságai.

  1. Törekedjünk olyan formát választani amely minden irányból körbefog és biztosítja a megfelelő alátámasztást és ezzel egyidőben gátolja a mellek mozgását. Mindazonáltal fontos hogy ne vágjon be sehol.
  2. A legoptimálisabb ha az anyaga légáteresztő, vagyis úgynevezett technikai összetétellel rendelkezik. Sokkalta higiénikusabb és kellemesebb viselet a pamutnál.
  3. A tökéletes sportmelltartó ismérve hogy viszonylag vastagabb pánttal rendelkezik. Ennek köszönhetően jobban elolszlik a vállon a terhelés, valamint nem dörzsöli vagy vágja a bőrt.
  4. Minden feltétel közül azonban a legfontosabb a tartás. Ne legyen se túl laza se túl szoros. Elterjedt tévhit a nők körében hogy a megszokott méretüknél eggyel kisebbet kell vásárolniuk. Ezzal azonban többet ártanak maguknak mint használnak mivel akár ereket is elszoríthat egy nem jól megválasztott darab.

Üdvözlettel: Enikő