Könnyű grillezett receptek – kintre és bentre is!
1. Grillezett kukorica
A főtt csöves kukorica igazi retro ételnek számít itthon, ám a világ többi pontján nem ezt verzióját, hanem a sütöttet fogyasztják. Ha előkerül a grillfelszerelés, te is kipróbálhatod egy ízletes változatát.
Hozzávalók:
- 12 csöves kukorica,
- olívaolaj,
- ¼ tk. barnacukor,
- 2 tk. dijoni mustár,
- 1 csipet szegfűbors, 6 szelet bacon.
Az elkészítéshez nincs más dolgod, mint a kukorica csöveket bedörgölni az olajjal, majd 20 percig grillezni. Ezalatt a csíkokra vágott baconszeleteket pirítsd le, majd tedd félre egy tálban. A mustárt keverd össze a szegfűborssal és a cukorral, majd a grillről levett kukoricát kend meg vele, és így tedd vissza sülni 3-5 percre, tálaláskor pedig forgasd bele a pirított baconkockákba!
2. Pizzasütés a grillen
Ki mondta, hogy pizzát nem lehet készíteni a grillen? A következő recepttel bebizonyítjuk, hogy még a kerti sütéskor is elkészítheted olasz kedvencedet.
Hozzávalók:
- édesburgonya,
- 1 padlizsán,
- 2 ek. olívaolaj,
- só,
- bors,
- friss bazsalikom,
- paradicsomszósz,
- mozzarella,
- fagyasztott pizzatészta.
A zöldségeket pirítsd le olívaolajjal, majd tedd félre őket. A pizzalapok mindkét oldalát kend meg olajjal, sózd és borsozd őket, majd mindkét oldalát 5 percig grillezd. Ezután a paradicsomszószt, a zöldségeket, a bazsalikomot és a mozzarellát tedd a tésztára, és süsd addig a grillen tovább, amíg a sajt ráolvad.
3. Ragacsos-mázas borda
A grillparty férfivendégeinek kedveskedhetsz a következő recepttel, de a hölgyek között is biztos akad húskedvelő, akinek szintén ízleni fog ez az étel.
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertésborda,
- 2 vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 3 ek. olaj,
- 4 tk. reszelt friss gyömbér,
- 1 tk. szójaszósz,
- 4 tk. balzsamecet,
- só,
- bors,
- 4 tk. ketchup,
- 1 tk. ribizli lekvár.
Az elkészítéshez az egyik hagymát vágd apróra, majd 1 ek. olajjal, a gyömbérrel, az ecettel, a ketchuppal és a ribizli lekvárral pirítsd le őket egy serpenyőben. Ha kihűlt, ebben a mártásban pácold a bordákat egy órán át a hűtőben, majd süsd őket aranybarnára a grillen. A másik hagymát szeld vékony karikákra, és a maradék olajon pirítsd le, tálaláskor pedig dobd a bordák tetejére.
Forrás: bien.hu