3. rész: Válasszuk a tökéletes reggelit – AZ ÉTRENDVÁLTOZTATÁS 10 ALAPELVE cikksorozat

Változtatnod kellene a táplálkozáson, de nem tudod, hogyan fogj hozzá? Tessék, egy kis gyorstalpaló!
Mindössze tíz alapelv elsajátításával megismerheted a táplálkozással kapcsolatos legfontosabb információkat. 
Az előző cikkeket az alábbi linkeken olvashatod el:
1. rész: Ne csak sokat, hanem okosan is igyunk!
2. rész: Gondolkodjunk rendszerben!

3- Válasszuk a tökéletes reggelit

Az ébredést követően, a vízivás és a napi táplálkozásunk átlátsa, összeszedése után után már eltelik annyi idő, hogy jöhet csak a reggeli! Hiszen ez a nap legfontosabb étkezése, amely szintén komoly meghatározója a délelőtti teljesítőképességünknek.

Miért érzik mégis sokan azt, hogy elnehezülnek a reggelitől, és nem kívánják azt? Mert nem szokták meg, hogy reggeliznek, vagy nem megfelelő reggelit választanak. A reggeli mennyisége, összetétele, glikémiás indexe (vagyis hogy milyen mértékben emeli meg a vércukorszintet), fehérje, szénhidrát, zsiradék, rost, vitamin ásványi anyag tartalma mind meghatározó.

A 19. században professzorok, méghozzá Dr. Kellog (a corn flakes-ek névadója) és Dr. Graham (a graham lisztek névadója) felfedezték, hogy azon betegek, akik édes, gabonalapú, gyümölcsös, rostos reggelit kapnak, gyorsabban gyógyulnak, beáll a vércukorszintjük és javul az erőnéltük. Igazolt tehát, hogy gyorsabban gyógyul az, aki reggelizik! Sok ember sajtos, sonkás, szalámis szendvicset reggelizik, kakaót, kávét iszik ami pont nem ajánlott. Hiszen éppen az hiányzik ebből a reggeliből, amire a szervezetnek szüksége van: a lassan felszívódó szénhidrátok, a gyümölcsök, a vitaminok, valamint a rostok. A nem túl édesített, nem cukrozott, nem mézes, de gyümölcsös gabonapehelyhek, müzlik minősülnek a legtökéletesebb választásnak.

Változtatnod kellene a táplálkozáson, de nem tudod, hogyan fogj hozzá? Tessék, egy kis gyorstalpaló!
Mindössze tíz alapelv elsajátításával megismerheted a táplálkozással kapcsolatos legfontosabb információkat. Holnap folytatjuk a további 7 sorozattal!

Forrás: Tóth Gábor írása, etelem.hu