Ismét bebizonyosodott: “BENNÜNK ROYAL SZÍV DOBOG!”

Harmadszorra szerveztünk véradást 2020. július 21-én edzőtermünkben. A koronavírus járvány miatt nagyon sok véradás elmaradt az elmúlt időszakban, így most különösen nagy szükség volt (van!) vérre. Minden tőlünk telhetőt megtettünk itt a Royal Fitnessben, hogy hat héten át népszerűsítsük a véradást, és minél több vendéget bátorítsunk erre a rendkívül nemes cselekedetre.
Ez volt a harmadik véradás nálunk, de a járványügyi helyzet miatt ez most egy kicsit eltért az eddigiektől.

Most először nem az emeleti termekben, hanem a földszinti ROYAL CROSS GYMBEN tartottuk, ami több szempontból is szerencsés választás volt. Ez a terem tágasabb, kicsit hűvösebb is és ami most a legfontosabb volt: az udvarra nyíló bejárata lehetővé tette, hogy a testhőmérséklet ellenőrzése, a koronavírussal kapcsolatos veszélyeztetettséggel kapcsolatos kérdések megválaszolása és a kézfertőtlenítés még a terembe lépés előtt megtörténjen. A teremben a távolságtartásra figyelve csak a véradók tartózkodhattak. Az udvaron várakozókat (szerencsére árnyékos ülőhelyeken) frissen csavart narancsos-citromos limonádéval, süteménnyel és a kismarosi ÖREG MORGÓ ÉTTEREM felajánlásának köszönhetően pizzával kínáltuk. (Egy kis érdekesség: elfogyott 25 LITER LIMONÁDÉ, 108 DB BROWNIE és 2 DB ÓRIÁS PIZZA)

A véradás első percétől az utolsóig folyamatosan érkeztek az emberek, de szerencsére maximum 6-8 ember várakozott kint. Egyszerre négy állomáson vették a vért és A VÉRADÁS IDEJE ALATT EGYETLEN ÁGY SEM ÁLLT ÜRESEN. Az idei évben is elképesztő számok születtek: 49 ember érkezett véradási szándékkel, 42 sikeres véradás történt ami 126 vérkészítményt, AZAZ 126 EMBERÉLETET JELENTHET.

A Véradó Központ és a Vöröskereszt munkatársai elismerésüket fejezték ki és látva ezt az elképesztő sikert, illetve azt, hogy a ROYAL CROSS GYM adottságai ezt lehetővé teszik, jövőre több ággyal érkeznek, ami rövidebb várakozási időt, pörgősebb véradást eredményezhet. (Azért tegyük hozzá: szerencsére most sem volt soha hosszú a sor.)
HÁLÁS KÖSZÖNET MINDEN VÉRADÓNAK, A VÉRADÓ KÖZPONT ÉS A VÖRÖSKERESZT MUNKATÁRSAINAK, VALAMINT MINDENKINEK, AKI A VÉRADÁS LEBONYOLÍTÁSÁT VALAMILYEN FORMÁBAN SEGÍTETTE!

Az eseményt idén is ajándéksorsolással zártuk. Köszönjük szépen ezeket a felajánlásokat is és szeretettel gratulálunk a nyerteseknek!
– 2 db 5000 Ft értékű utalvány a BESTIA TREND BUTIKBA: Ágoston Bálint, Ilisz Mária
– 2 fő részére ebéd a ROYAL SVÉDASZTALOS ÉTTEREMBE: Rigó Tímea
– 3 db MASSZÁZSUTALVÁNY HORGÁSZ HENRIETTHEZ: Matyó Anikó, Albach Rita, Kosztolányiné Rigó Ágnes
– 2 ü akácméz: Chajnácki Claudia, Bíró Istvánné

JÖVŐRE ILYENKOR ISMÉT VÉRADÁS ITT A ROYAL FITNESSBEN!
A váci Véradó Központ pedig egész évben folyamatosan, minden hétfőn várja az önkéntes véradókat.