4 dolog, amit tegyünk meg, ha edzeni szeretnénk, de semmi energiánk nincs hozzá

Ha betegek vagyunk, vagy nagyon keveset aludtunk, nem érdemes nekikezdeni az edzésnek – ez tudományos tény, és többször bizonyították már, hogy a pihenés ezekben az esetekben fontosabb, mint az, hogy edzésben maradjunk. Ha azonban egyszerűen a kedvünkkel van probléma, és úgy érezzük, hogy leszívott minket az aznapi teendőink sokasága, ezekkel a tippekkel visszahozhatjuk magunkat egy olyan szintre, ahol már jólesik a mozgás.

Együnk rendesen
Ne felejtsük el, hogy az étkezés elsősorban arra szolgál, hogy feltöltsük a szervezetünket olyan vitaminokkal, ásványi anyagokkal és makrotápanyagokkal, amelyek hozzájárulnak, hogy megfelelően működjön. Ugyanez a helyzet edzés előtt is: olyan ételeket kell magunkhoz vennünk, amelyekből energiát nyerünk a mozgáshoz. Az éhgyomros kardión kívül minden edzés előtt 1–másfél órával ajánlott enni valami tartalmasat.

Hidratáljunk
Az energiahiányunknak gyakran csak az az oka, hogy nem ittunk eleget aznap, és a szervezetünk folyadékhiányban szenved. Figyeljünk arra, hogy a napi két liter ízesítetlen, szénsavmentes víz mindenképpen meglegyen, ezután pedig az edzés intenzitásától függően pótoljuk még pluszban az elvesztett folyadékmennyiséget.

Vegyük fel a kedvenc edzős ruhánkat
Bármilyen furcsán hangzik is, egy szép, kényelmes, de mutatós edzős szett nagyon sokat tud dobni azon, hogy mennyi kedvünk van nekiindulni a mozgásnak. Ha úgy érezzük, hogy semmi lelkesedésünk nincs, válasszuk ki azokat a ruhákat, amelyekben a legcsinosabbnak érezzük magunkat, és a kedvenc sportmelltartónkban, sportfelsőnkben és edzős nadrágunkban menjünk mozogni.

Inspirálódjunk zenével
Válasszunk ki olyan zenéket, amelyek motiválnak minket – minden sporthoz más intenzitású és stílusú zene a legjobb, így erre is figyeljünk. A futáshoz például kifejezetten pörgős számok működnek, de súlyemeléshez például a lassabb, de intenzívebb dalok mennek jól. Válogassuk ki a kedvenceinket, és készítsünk egy friss lejátszási listát, olyat, ami biztosan motiválni fog minket arra, hogy kilépjünk az ajtón, és nekiálljunk mozogni.