5 egyszerű otthoni gyakorlat hátfájás enyhítésére

Végezze el a lenti gyakorlatokat hetente kétszer, háromszor és sokat tett a hátfájás megelőzése érdekében! A gyakorlatok alkalmasak a hátizom és a vállöv izmainak átmozgatására.

1. GYAKORLAT
Álljunk csípőszélességű terpeszbe. Fogjunk meg egy gumiszalagot vagy azt helyettesítő tárgyat (pl. törölkozőt) és eresszük le magasból a kezeket a vállhoz úgy, hogy a szalag érjen a tarkóhoz. Végezzünk törzsfordítást kétszer jobbra, majd kétszer balra legalább 30 másodpercig.

2. GYAKORLAT
Álljunk csípőszélességű terpeszállásba, majd kinyújtva emeljük fel a karokat. Végezzünk törzshajlítást kétszer jobbra, majd kétszer balra. A törzs maradjon a síkban, ne dőlünk se előre, se hátra. A gyakorlatot legalább 30 másodpercig végezzük.

3. GYAKORLAT
Álljunk csípőszélességű terpeszbe. Fogjunk meg egy gumiszalagot vagy azt helyettesítő tárgyat (pl. törölkozőt) és eresszük le magasból a kezeket a vállhoz úgy, hogy a szalag érjen a tarkóhoz. Karokat nyújtsuk magasba, majd ismét hajlítsuk be azokat. Nyújtáskor próbáljunk minél magasabbra nyújtózni vállból. A gyakorlatból végezzünk 2 * 10 db-ot.

4. GYAKORLAT
Álljunk nagy terpeszállásba, szalagot tartsuk a hasunk előtt. Végezzünk két ütemben törzshajlítást oldalra, majd két ütemen keresztül törzsdöntést előre. A törzsdöntésnél karjainkat húzzuk kissé felfelé. A gyakorlatot 2-szer 20 másodpercig végezzük.

5. GYAKORLAT
Álljunk csípőszélességű terpeszbe. Mindkét kezünkkel fogjuk meg a szalagot a hátunk mögött. Végezzünk kétszer törzshajlítást hátra kényelmes helyzetig, majd térjünk vissza a kiinduló helyzetbe, és két ütemen keresztül próbáljuk meg nyújtott karral a szalagot hátul olyan magasra emelni, amilyen magasra csak tudjuk. A gyakorlatot 2-szer 20 másodpercig végezzük.

Ha további speciális gyakorlatokat szeretnél elsajátítani, keresd fel Dobák Tamara gerinctorna óráját!

Szeretettel várunk termünkben!