7 dolog, ami csak a sportos emberekre jellemző

sikeres_emberek_fittness_royalKifogások, “félre evések”, genetika, céltalanság, halogatás… Ezek mind azokra az emberekre jellemzőek, akik szeretik a fejüket a homokba dugni és inkább azt mondani, hogy “jól van ez így”, mintsem keményen az asztalra csapnának és megváltoztatnák a mindennapjaikat és ezzel együtt az életüket. 

A rendszeres sport és ezzel együtt az egészséges életmód elsősorban egészséghez vezet. Másodsorban pedig esztétikus külsőhöz.

Azok az emberek, akik már rabjai a sportnak, minden bizonnyal rendelkeznek az alábbi tulajdonságokkal:

1. Nem a kifogásokat keresik. Nem azt nézik, hogy miért is nincs idejük edzeni, miért is nem tudják megoldani a megfelelő táplálkozást, a fehérjebevitelt vagy miért is nem jó az az étel vagy étrend, amit tanácsolnak nekik. Ehelyett inkább elindulnak az úton, minden nap tesznek céljaikért, mert tudják, hogy ha valamit igazán akarnak, arra úgyis találnak majd időt és módot.

2. Nem fogják a genetikára az aktuális kinézetüket. Sem mások sikereit, sem saját helyzetüket. Tudják, hogyha többlet erőfeszítéssel is, de bárki messzire juthat. Sokan meglepődnének, ha tudnák, hogy a jó alakú, kisportolt emberek „genetikája” mögött valójában milyen erőfeszítések állnak.

3. Komoly célokat tűznek ki, és nem félnek kideríteni, hogy el tudják e érni őket. Nem fejben játsszák le, hogy mi, miért is nem fog működni, hanem belevágnak. Nem gondolkoznak, hanem cselekszenek.

4. Minden nap odafigyelnek táplálkozásukra.  Ha be is csúszik egy – két „rosszabb” fogás, akkor sem esnek kétségbe, mert tudják, hogy amint visszatérnek a megfelelő étrendhez, súlyuk is visszaáll majd.

5. Nem halogatnak, nem “majd hétfőtől” kezdik el, hanem most rögtön.

6. Nem csapják be magukat, nem alkudoznak…legfőképpen magukkal. Nem sanyargatják magukat folyton, de azt sem hiszik, hogy csak azért, mert valami teljes kiőrlésű, diétás, vagy paleo, akkor már bármennyit megehetnek belőle.

7. Nem másokhoz hasonlítgatják magukat, hanem saját céljaik vannak, és azokat szeretnék elérni. Nem gondolják, hogy ha körülöttük senki sem mozog, senki sem figyel a táplálkozására, akkor már nekik sem kell. De nem irigykednek akkor sem, ha valaki erősebb, csinosabb, sportosabb náluk, mert mások sikere csak motiválja őket.