A ciszta lelki okai és gyógyítása – Ép testben ép lélek

A ciszta „védőburokkal, erős fallal bíró tömlőszerű képlet, jól körülhatárolt terület, melynek üregében folyadék (vér, genny, pangó váladék, nyák, savó), vagy szilárd képletek (pl. daganat – sejtek) lehetnek. Bármely szervben előfordulhat, akár magányosan, akár nagy számban (agyban, csontban, vesében, méhben, stb.), megrepedhet, növekedve teret foglal, más esetekben viszont észrevétlen marad, és nem okoz panaszt vagy tünetet.” (Pósa Ferenc: A betegség mint pótcselekvés)

Amikor ciszta vagy ciszták alakulnak ki a szervezetünkben, akkor olyan ellentéteket, konfliktusokat, érzelmeket, gondolatokat fojtunk el, raktározunk el, amelyeket csak részben vagy egyáltalán nem tudatosítunk. Vagy amennyiben tisztában vagyunk a konfliktusokkal, érzelmekkel, gondolatokkal, érdemben nem foglalkozunk velünk, ezért a tudatos énünkből a tudatalattiba száműzzük őket.

Ott aztán elkezdenek gyűlni. A félretett gondokat fallal veszi körbe a szervezet. Mivel a feldolgozás és a megoldás várat magára, a ciszta egyre jobban kifejlődhet. A tudatos hozzáállás hiánya miatt azonban nem tud a szervezetünk védekezni ellene, sem pedig feloldani, gyógyítani nem tudja.

A gyógyuláshoz vezető úton a legfontosabb teendő a konfliktusok, ellentétek tudatosítása, felismerése és a megoldásra koncentrálás.

A következőkben igyekszek néhány példát hozni arra, hogy az egyes szervekben milyen ok miatt alakulhat ki ciszta és milyen megerősítéssel segítheted a gyógyulását.

Vese:

Baloldal: csalódás egy adott személyben
Jobb oldal: beletörődés egy élethelyzetbe

Megerősítések:
ELENGEDEM A RÉGIT ÉS ÜDVÖZLÖM AZ ÚJAT.
CSAK AZ TÖRTÉNIK AZ ÉLETEMBEN, AMI A JAVAMAT SZOLGÁLJA.
MINDEN TAPASZTALATOMBÓL JÓ SZÁRMAZIK.
MEGBOCSÁTOK MAGAMNAK ÉS MINDENKINEK.

Mell:

Baloldal: a körülötte levő emberek problémáival foglalkozik, gondoskodik róluk, de önmagáról elfeledkezik; nem a szíve szerint gondoskodik magáról és másokról – szeretet, érzelmek, szellemi, lelki igények kielégítésének az egyensúlya bomlik fel önmagunk és környezetünk viszonylatában

Jobb oldal: ua. mint a bal oldalon, de itt a gondoskodás anyagi jellegű; elhanyagolja önmaga kényeztetését az anyagi oldalon (ruhák, kényelmi cikkek, táplálék), vagy éppen túlságosan is önző módon teszi ezt meg a többieket elhanyagolva.

Megerősítések:
FONTOS VAGYOK. SZÁMÍTOK.
GONDOSKODOK MAGAMRÓL, SZERETETTEL ÉS ÖRÖMMEL TÁPLÁLOM MAGAM.
MAGAMNAK ÉS MÁSOKNAK IS MEGENGEDEM, HOGY SZABADON MEGÉLJÉK ÖNVALÓJUKAT.
BIZTONSÁGBAN ÉS BÉKÉBEN ÉLEK ÉN ÉS SZERETTEIM.

Méh:

A nőiség tudatos megélésének hiánya. Nőiség: öröm elfogadása, befogadás, életre keltés, babusgatás, intuíció, odaadás, érzékenység, bizalom, segítés, termékenység, kreativitás, elevenség, fogékonyság, tisztulás, szeretet, ciklikusság, életigenlés, megújulás.

Megerősítések:
ELENGEDEM A RÉGI MINTÁKAT.
OTTHON VAGYOK A TESTEMBEN.
ÖRÜLÖK A NŐISÉGEMNEK.
SZERETEK NŐ LENNI.
SZERETEM A TESTEM.

Agy:

Tisztázatlan érzelmi célok, a megoldásra váró feladatok halogatása, a múlt feldolgozatlansága, a segítség elfogadásának hiánya, makacs ellenállás a változásokkal szemben, érzelmi sebek nyalogatása, az érzelmek elfojtása nyomasztó gondok reakciójaként.

Megerősítések:
SZERETETTEL SZOLGÁLOM SZELLEMEM.
KÖNNYEDÉN ÁT TUDOM PROGRAMOZNI A GONDOLKODÁSOMAT.
AZ ÉLETBEN MINDEN VÁLTOZÁS, MEGENGEDEM ÉS ÁTENGEDEM MAGAM A VÁLTOZÁSOKNAK, HAGYOM, HOGY A GONDOLKODÁSOM ÉS ÉRZELMI VILÁGOM IS VÁLTOZZON, FEJLŐDJÖN.

Persze még nagyon sok helyen alakulhatnak ki ciszták, azonban hely és idő hiányában mindet felsorolni most nem áll módomban.

Általánosságban használhatóak még a következő megerősítések:

  • GONDOLKODÁSOM MINTÁINAK CSUPÁN ANNYI HATALMA VAN FELETTEM, AMENNYIT ENGEDÉLYEZEK NEKIK.
  • SZERETEM MAGAM, MEGBOCSÁTOK MAGAMNAK, BÉKÉBEN VAGYOK ÖNMAGAMMAL.
  • BIZTONSÁGBAN, SZERETETBEN ÉS HARMÓNIÁBAN ÉLEK. MINDEN SEJTEMBEN A BIZTONSÁG, A SZERETET ÉS A HARMÓNIA URALKODIK.
  • ELENGEDEM A RÉGIT, ÖRÖMMEL ÜDVÖZLÖM AZ ÚJAT.
  • KÖZÉPPONTOMBAN NYUGSZOK, KIEGYENSÚLYOZOTT VAGYOK.
  • KÖNNYEDÉN HALADOK ELŐRE AZ ÉLETBEN.
  • JOGOM VAN AHHOZ, HOGY SZABADON ÖNMAGAM LEGYEK. MEGENGEDEM MAGAMNAK, HOGY SZABADON ÉS ÖRÖMMEL FEJEZZEM KI LÉNYEM.

Sok sikert a gyógyuláshoz! EGÉSZségetekre!

Forrás: aniforgo.com