A folyadékpótlás fontossága

A nyár beköszöntével megérkeztek az igazán forró napok, mikor is mindannyiunknak jól esik egy pohár frissítő.
Egy felnőtt ember szervezetének 60%-a víz, legtöbb sejtünknek is ez a fő alkotóeleme. Elég 1-2%-ot elveszíteni ebből és már felüthetik a fejüket az alábbi kellemetlen tünetek: fejfájás, fáradtság, állóképesség csökkenés. Minél nagyobb testtömeggel rendelkezünk annál több folyadékra van szükségünk és ez nem csak a nyári időszakra vonatkozik! Egy átlagos nap során 2 liter vizet veszít a szervezetünk és legalább ugyanennyit kell bevinnünk ahhoz hogy megmaradjon az egészséges egyensúly. Természetesen nem a víz az egyetlen amellyel feltölthetjük kimerült raktárainkat gyümölcslé, tej, tea, kávé, de még a szénsavas üdítők is melyeknek 85%-nál magasabb a víztartalma tökéletes alternatívák lehetnek.
Fontos a változatosság, hiszen az serkentőleg hat a fogyasztásra a továbbiakban.

Royal Tipp:
A számtalan szomjoltó közül amelyeket nálunk megtaláltok az egyik leginkább közkedvelt, a Powerade. Melyet hivatásos és hobbisportolók egyaránt fogyaszthatnak.
Ez egy izotóniás sport ital, amelyben olyan erősségű oldott tápanyagok találhatóak, éppen olyan koncentrációban, mint a test folyadékban. Vagyis a szervezet azonnal feltudja használni.
Három fajta ízben kérhetitek a recepción: mountain blast, vér narancs, zero citrom és passion fruit.

Jó sportolást kíván a Royal csapata