A hidrolizált fehérjék

hydroAzoknak is néha kihívást jelent eligazodni a fehérjék világában, akik már egy ideje fogyasztják őket. Rengeteg féle/fajta fehérjével találkozhatunk az edzőtermekben és a táplálékkiegészítő üzletekben. Mai bejegyzésünkben a nálunk is igen közkedvelt hidrolizált fehérjéről lesz szó!

A hidrolizált fehérjék előre emésztett fehérjekiegészítők. Az összes tejsavó fehérje közül ez a fehérje emészthető a legjobban. A tejsavó részben előemésztett és kisebb peptidekre van osztva, aminek köszönhetően könnyebben emészthető. A hidrolizált tejsavófehérje kiváló választás olyan embereknek, akik allergiásak némely tejsavó összetevőre. A hidrolizátumnak jobb a felszívódóképessége, épp azért, mert a test jobban befogadja és szállítja el az izomszövetekhez, amivel gyorsabban elősegíti az aminosavszint- és az izomtömeg növekedését ill. a regenerálódást. Általában több, mint 90% fehérjét tartalmaznak.
Biológiai hasznosulását nézve ugyan nem éri el a tejsavó fokát, de megegyezik a tej és tojásfehérjék hasznosulásával, a növényi eredetű fehérjéknél pedig klasszisokkal jobb! Ha teheted,  a legjobb, kitűnő eredmény érdekében a napi fehérjebeviteli mennyiséged fedezéséhez kombináld tejsavófehérje koncentrátummal.

Összegezzük tehát a hidrolizált fehérje előnyeit:

  • kiváló emészthetőség

  • gyors felszívódás

  • magas elágazó láncú BCAA aminosavtartalom