Mit együnk a stresszes, rohanós időszakokban, ami különösebb vesződség nélkül, könnyedén elkészíthető, nem szükséges hozzá ezerféle alapanyag, sem sok munkaóra, mégis egészséges?
Hozzávalók:
- 7ek. méz/agavé szirup
- ½ csésze növényi tej
- ½ csésze olaj
- ¾ csésze dióféle (dió, mandula, mogyoró)
- 1 csipet só
- 1 csésze aszalt áfonya (vagy más aszalt gyümölcs kisebb darabokra vágva)
- 2 csésze zabpehely vagy zabpehely liszt
- 1 csésze teljes őrlésű tönköly liszt vagy barnarizsliszt
Először a folyékony hozzávalókat keverjük össze, majd hozzákeverjük a száraz hozzávalókat is. Sütőpapírral bélelt tepsire evőkanálnyi halmokat formázunk és előmelegített sütőben 180 fokon világosbarnára sütjük.
Legutóbb akkor készítettem, amikor a gyerekek fürödtek egy nagyot a kádban. Mire megtörölköztek, kész is volt a másnap reggeli. Na jó, egy picit lehetett enni belőle, mert a frissen sült diós-áfonyás keksz illatnak ki tud ellenálni? 🙂 Kiváló rost, fehérje, ásványianyag-forrás reggelire egy kis jó minőségű, lehetőleg cukormentes lekvárral, növényi tejjel, vagy egy finom gyümölcsturmixszal.