Az edzőtermi higiénáról

edzotermi_higienia_royal_fitness_club_VacAz edzőterem sok ember második otthona. Sokan, talán te is munka után ide jössz először, egy idő után teljesen otthonosan érzed magad. Biztos te is találkoztál már olyan emberrel, aki szerinted rendetlen, igénytelen és szívesen láttad volna jobbnál jobb tanácsokkal.
Hogy biztosan elkerüld azt, hogy te is hasonló “áldozat” legyél mások szemében, összegyűjtöttünk neked pár dolgot, amire érdemes odafigyelni és ami után a terem valóban a második otthonod lesz.

  • Használj törölközőt
    Ne csak zuhanyzáshoz, hanem edzés közben is! Érdemes a terembe is bevinni magaddal egy kisebb törölközőt. Csodás szolgálatot tesz edzés közben is, akár magadat törlöd át, akár a gépekre teríted.
  • Fertőtlenítő & papírtörlő
    A legtöbb edzőteremben, mint a Royal Fitness Clubban is, vannak fertőtlenítőszerek és papírtörlők kihelyezve, használd őket, ha befejezted az edzést valamelyik eszközön. Töröld le magad után a fogantyúkat vagy az izzadságfoltokat a gép felületén.
  • Ügyelj arra, hogy mit viselsz
    Értem ez alatt azt, hogy megfelelő ruhában sportolj, ami neked is jót tesz, hiszen a megfelelő ruha és cipő megvédi az ízületeitek egészségét is. Másrészről a személyes higiéniádért is tegyél meg mindent, hiszen, főleg nyáron, fokozottan ki vagyunk téve a szagoknak, ami tud kellemetlen is lenni. Ügyelj arra is, hogy ne parfümben mozogj, vannak, akik érzékenyek rá, és az öltözőben sem mindegy, hogy golyós dezodort húzol végig a hónaljadon, vagy egy illatos deóval fújkálsz. 🙂

 

Ezek a dolgok nem igényelnek túl nagy erőfeszítést, csak mellékesen hozzátartoznak az edzőteremben eltöltött idő minőségivé tételéhez! Figyelj rá te is! 😉