Bennünk bizony Royal szív dobog

Június 6-án csütörtökön délután második alkalommal szerveztünk edzőtermünkben véradást. Most már bátran kijelenthetjük: nagyszerű hagyományt teremtettünk.
Talán nem is gondolnánk, hogy egy ilyen esemény megszervezése, lebonyolítása mennyi plusz munkával és mennyi lemondással jár együtt. Szerencsére a Royal Fitness edzőinek összefogása, csapatmunkája példaértékű és egy ilyen nemes ügy érdekében mindenki örömmel vállalta a rá eső részt.

Kedves véradók! Hálás köszönet, hogy ismét ennyien eljöttetek és ilyen sokan vállaltátok ezt a kis kellemetlenséget! A VÉRADÁS AZ EGYIK LEGÖNZETLENEBB SEGÍTSÉGNYÚJTÁS. ÉLETET MENT. MÁSSAL NEM PÓTOLHATÓ. Tehát joggal lehettek nagyon büszkék magatokra.
Szerencsére idén nem kellett olyan sokat várakoznotok, mint tavaly, hiszen most jóval korábban kezdődött az esemény, így nem torlódott össze mindenki egy szűk idősávra.

Büszkeséggel tölt el minket, amit a véradó állomás dolgozói mondtak: ilyen szervezést, felkészülést, ilyen mértékű segítségnyújtást és ilyen kedves kiszolgálást eddig csak nagy vállalatoknál tapasztaltak. Mi pedig hálásan köszönjük nekik az áldozatos munkájukat, hiszen órákon át folyamatosan, megállás nélkül dolgoztak.

A Royal Fitness facebook oldalán élő adásban közvetítettük a nyereménysorsolást, az alábbi ajándékok találtak gazdára a véradók között:
– 3 db masszázsutalvány Horgász Henriett masszőrünkhöz
– 2 üveg akácméz
– 2 db ajándékcsomag néhány aprósággal és 1-1 db 10.000 Ft-os utalvánnyal a szendehelyi Szepi Fogadó nagyszerű éttermébe.

Már csak egy dolog maradt ki a beszámolóból, „a véradás hagyományos sütijének”, a brownie-nak a receptje, amit olyan sokan kértetek:
Figyelem! Komoly kalóriabomba. Érdemes kicsi kockákra vágni és olyankor készíteni, amikor vendégeket vártok. Így kevesebb jut egy embernek.
A véradásra az eredeti recept 2,5-szerese készült, a nagy gáztepsihez így pont megfelelő volt.

BROWNIE HOZZÁVALÓK
kb. 20 x 20 cm-es tepsihez
(1 nappal korábban kell elkészíteni!)
– 150 g búzaliszt
– 100 g kesudió
– 4 g sütőpor
– 150 g étcsoki
– 180 g vaj
– 280 g cukor (Bizony, ennyi! Ha nem teszel bele ennyit, nem olyan lesz…)
– 1 db vaníliarúd
– 3 db tojás
– 1 csipet só (ha a kesudió sós, ez kihagyható)
– a tetejére kakaópor

ELKÉSZÍTÉS
– A vajat és az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk.
– Összetörjük (vágjuk) a kesudiót, hozzáadjuk a lisztet, sütőport
– A csokis részbe belekeverjük a cukrot, vaníliát, csipet sót.
– Apránként hozzáadjuk a tojásokat, legvégül a lisztes keveréket.
– 180 fokon, kb. 25-30 percig sütjük. (Erre nagyon kell figyelni! A browniet talán csak úgy lehet elrontani, ha túlsütjük, és száraz lesz. A tetejének ropogósnak, a belsejének puhának kell lennie. Amikor a teteje sütés közben bereped, elvileg már jó. Többnyire csak 25 percig szoktam sütni, de ez a hozzávalóktól is függ… – pl. tojás mérete, csoki és a vaj fajtája… Szóval figyelni kell!!!!)
– Ha kihűlt, hűtőben pihenjen egy napot.
– Tálalás előtt a tetejét bőségesen meghintjük sima kakaóporral. (De van, aki kakaópor nélkül szereti.)

Jó étvágyat hozzá! Mértékkel fogyasszátok!

Klein István és a Royal Fitness csapata