Áfonya, banán, szeder, eper, mangó… Egészséges és színes gyümölcsök, amelyekből isteni finom laktóz és cukormentes fagylaltot készíthetsz otthon is! 😉
Szivárványfagyi hozzávalók:
Sárga réteg:
• 1 kisebb banán
• 100 g friss ananász (nem konzerv)
• 2 dl csésze laktózmentes natúr joghurt
• pici víz
Lila réteg:
• 100 g áfonya
• 100 g szeder
• fél banán
• 2 dl laktózmentes natúr joghurt
• pici víz
Narancs réteg:
• 200 g mangó
• 2 dl laktózmentes natúr joghurt
• pici víz
Piros réteg:
• 200 g eper
• 2 dl laktózmentes natúr joghurt
• pici víz
Így csináld:
A hozzávalókat rétegenként összeturmixoljuk, 20 percig pihentetjük. Ezután külön-külön egymásra helyezzük a rétegeket és mélyhűtőbe tesszük, amit egy éjszakára ott is hagyhatunk. Másnap szobahőmérsékletű vízbe rakjuk a jégkrémtartókat, és kiszedjük a formából a finomságokat!