Csoportos Crossfit edzések

A Cross Training egy CrossFit jellegű edzésrendszer, amely csupán pár éve került kialakításra az USA-ban. Népszerűvé a 300 című film tette, melynek szereplőit CrossFittel edzették. Ez az edzéstípus több sportág elemeit vegyíti egy edzésformává (atlétika, súlyemelés, evezés), ebben rejlik rendkívüli hatékonysága.

Felépítésének köszönhetően változatos, a teljes testet erősítő, az állóképességet és az erő-állóképességet fejlesztő edzésforma. Sokoldalú eszközhasználat jellemzi, mint például a kettlebell, az ugrálókötél, a gyűrű, a húzódzkodó állvány, tárcsák, medicin labdák, plyoboxok.

Menete: Az edzés alapos bemelegítéssel kezdődik, majd a napi WOD (Workout Of the Day) teljesítésével folytatódik. Ez egy naponta változó feladatsor, ami általában több változatban kerül felírásra a táblára. Lányoknak és fiúknak, illetve kezdőknek megkülönböztetve. A feladatok végrehajtását edző felügyeli és segít a helyes kivitelezés elsajátításában. Az edzés végén hasizom erősítő feladatsor van, ami szintén naponta változik. Az edzéshez – a terem nyitva tartási idejében – bármikor lehet csatlakozni.
A CrossTraining számodra is kiváló választás, ha közepes, vagy jobb terhelhetőséggel bírsz, keresed az igazi kihívást, még többet akarsz kihozni magadból. Kezdőknek hamarosan csoportos előkészítő edzéseket indítunk.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, látogass el a Royal CROSSGYM weblapjára!