Infaszauna a Royal Fitness Clubban

Az infraszauna használata orvosilag is elismert, egyre jobban terjedő módja az egészség fenntartásának és emellett akár remek időtöltés is lehet…

Az infraszaunázás jótékony hatásai

Az infraszauna használata orvosilag is elismert, egyre jobban terjedő módja az egészség fenntartásának emellett akár remek időtöltés is.
Egészségmegőrzés céljából nagyon is ajánlott forma manapság, rengete- gen használják, alkalmazzák, de ne szaladjunk előre ennyire!
Az emberek mindig is tudták, hogy a meleg jót tesz, segít megelőzni vagy akár elűzni a betegségeket. A meleg formákat alkalmazó gyógymód- oknak már körülbelül 5-6000 éves kultúrája van, az akkori emberek is felfedezték már, hogy a fürdőkbe pakolt meleg kövek javítják az egész- séget , mindenekelőtt pedig remek szórakozás és időtöltés volt nekik beszélgetni a fürdőkben, gőzfürdőkben. Élettani szempontból fontos, hogy vérkeringésünk és immunrendszerünk megfelelő legyen.

Szervezetünknek kell valamilyen fajta méregtelenítés, az infrakabinnal ezt gyorsan elérhetjük. Napi használata javítja és erősíti a szervezetet. Segít a fogyni kívánoknak, diétával, testedzéssel és ezzel a napi félórás nyugodt pihenéssel az infraszaunában kombinálva a vártnál jóval nagyobb eredményre számíthat.

Mi is az infravörös sugárzás?

Az infravörös sugárzás egy tiszta egészségkárosító hatásoktól mentes sugárzás, mely csupán a bőrt melegíti, a sejteket regenerálja és élénkíti. Javítja a vérellátást, csökkenti a gyulladásokat, ellazítja az izomzatot (sportsérülések esetén remekül alkalmazható). Erősíti az immunrendszert, élettanilag kíváló hatásokkal rendelkezik. Az infraszauna az infravörös sugárzás segítségével gyógyít.

Infraszaunázás egészségjavító hatásai:

  • fejfájás, orrüreggyulladás, migrén esetén
  • bőr regenerálása végett, bőr szépségápolására
  • szív és érrendszeri panaszokra
  • izom zúzódásokra, húzódásokra
  • hátfájás, reumatikus betegségek
  • tüdő betegségek kezelésére
  • anyagcsere problémákra

Miben különbözik az infrakabint a normális szaunáktól?

A két szaunatípus között rettentő nagy a különbség a levegő melegségét illetően. Míg a hagyományos szaunatípusokban a levegő felmelegedhet 70 – 110 °C fokra, az infraszaunában csak ennek a felére 40 – 55 °C -ig melegedik fel a levegő, így nem fogunk fuldokolva kijönni pár perc után, viszont a verejtékezés 3-4-szeresére is tud nőni, így a méregtelenítő hatása is nagyobb, mint a hagyomásonyos típusé.