SAFE Kid

Az iskolákban és a felnőtt életben is emelkedik a konfliktusos, erőszakos cselekedetek száma. A mai gyorsan változó világ sok feszültséget termel, illetve a városi/nagyvárosi lét már eleve egyfajta korlátozást jelent a természeténél fogva örökmozgó gyermekre is. Az agresszió jelen van az iskolákban, az életünkben, mégis egyre kevesebben tudják, hogyan is reagáljanak, ha bántják, kikezdik őket.
Minden szülő számtalanszor engedi úgy útjára gyermekét az iskolába vagy szórakozni, hogy „Vigyázz magadra!”

De hogyan?
A SAFE Kid egy olyan önvédelmi rendszer, melyet kimondottan gyerekekre fejlesztettek ki.
Célunk óvodás kortól kamaszkorig megtanítani a gyermekeket a megfelelő mozgáskoordináció és állóképesség fejlesztése mellett arra, hogy milyen módon lehet elkerülni a társas konfliktust, illetve mit lehet tenni, ha erre már nincs mód.
Ez hasonlóképp fontos lehet az életünkben, mint az egészségtudatos fitt életmód, vagy akár az úszni tudás, ezért további célunk a SAFE Kid program megismertetése az óvodák és iskolák minél szélesebb körében; az önvédelem alapjainak beépítése az iskolai testnevelés órák menetébe; minél több kerületben és városban elérhetővé tenni a SAFE Kid programot.

Jó hangulatú edzések keretében játékosan, gyermeknyelven megfogalmazva tanítjuk meg a gyerekeknek a Defendo és Krav Maga önvédelmi alaptechnikáit. Azonban elsődleges fontosságú foglalkozásainkon, hogy a veszélyt jelentő helyzetek megelőzésének képességét is kifejlesszük a gyermekekben.
Mindemellett nagy hangsúlyt fektetünk a mozgáskoordináció, az erő és állóképesség fejlesztésére is, és alapvető célunk a gyerekekkel megszerettetni a testmozgást. Tapasztalataink szerint a nálunk tréningező gyermekeknél fejlődik a fizikum, magabiztosabbá, szabálytartóbbá, kötelességtudóbbá válnak. A SAFE Kid edzések segítik a veszélyt jelentő szituációk, konfliktusok felismerését, a döntéshozatalt, a folyamatos gyakorlással pedig kialakítható egyfajta éberség és reakciókészség is.

A SAFE Kid teljes programja 8 szintből áll, melyek során folyamatosan emelkedik az erőnléti, ügyességi és technikai elvárás. A SAFE Kid gyermek önvédelmi rendszerében nincsenek versenyek, azonban a szintek elvégzését vizsgák zárják, mely fontos visszajelzés az aktuális tudásról.

A program végére a gyerekek mind a Defendo-ban, mind a Krav-Magá-ban alapszintű tudással rendelkeznek, tudásuk mindkét rendszerbe beilleszthető.

További információért látogass el a SAFEKID hivatalos weboldalára.