DEFENDO – Önvédelem a realitás talaján

A Defendo egyike napjaink leghatékonyabb önvédelmi sportjának, amelynek technikái visszanyúlnak egészen az ókori időkig. Akkoriban a birkózás nem a mai keretek között folyt, hanem szabályok nélkül, a puszta túlélésért. Termünkben lehetőséged nyílik ennek a küzdősportnak az elsajátítására is!

Mi kell a túléléshez, ha megtámadnak? Ne gondolkodjunk bonyolult mozdulatokban: a túléléshez egyszerű, ösztönös és gyorsan tanulható technikák kellenek, azt is figyelembe véve, hogy milyen jogi keretek adottak az országban. A Defendo ebben nyújt újat, hiszen technikái “kamerabarát” technikák, azt külső szemlélő egyáltalán nem érezheti durvának vagy szélsőségesnek, mindezekkel együtt tökéletesen betöltik szerepüket.

A Defendo önvédelmi rendszer jellemzői: 

 – Legfőbb jellemzője a már említett realitás. Nincsenek benne látványos, de stresszhelyzetben használhatatlan technikák.

 – Viszonylag kis számú technikai bázis sulykolása

 – Rúgásokat csak derékvonal alá gyakoroltat

 – Gyakorlatias oktatás, jellemző a változó terepen és helyzetekben való gyakorlás (pl. korlátozott látásviszonyok és mozgásszabadság)

 – Ösztönös mozdulatokra épülő technikák (sok stílus rákényszerít a gyakorlókra egy adott mozgásformát, de stressz alatt ezek jellemzően nem fognak működni)

 – A stresszhelyzethez való alkalmazkodás miatt technikái kívülről nem tűnnek kifinomultnak. Így inkább hasonlítanak kívülről az szabadfogású birkózáshoz. Ennek oka az, hogy stresszhelyzet alatt kialakul a csőlátás, csőhallás, az emberek többsége elveszti a finom motoros képességeit, így nem lesz képes aprólékos, finom ujj- és csuklómozdulatokra.

   – Nem épít kizárólag fájdalomra épülő technikákra, amik nem kellően hatékonyak bedrogozott vagy ittas személyek ellen (realitás)

 – Figyelembe veszi a hatályos jogszabályokat az oktatás során (sokan elkövetik azt a hibát, hogy reális önvédelemként hirdetnek pl. más terepen igen hatékony hideg-fegyveres technikákat. A reális önvédelem azonban nem arról szól elsősorban, hogy hányféleképpen tudod kivéreztetni vagy megnyomorítani az ellenfeledet, hanem arról is – többek között –, hogy utána egy esetleges hatósági vizsgálaton az alkalmazott technika jogossága védhető legyen)

A Royal Fitness Clubban Polgár Antal S.T.A.R. és Safe Kid oktató vár mindenkit aki elhatározta magát amellett, hogy elsajátít egy olyan mozgásformát, aminek egész életében hasznát veszi! Vár mindenkit szeretettel kortól és nemtől függetlenül.

polgar_antal_defendo_royal_fitness_club_vac

“Amióta az eszemet tudom sportolok kisebb-nagyobb kihagyásokkal. Már gyerekként versenyszerűen birkóztam, aztán kipróbáltam magam csapatban is: kézilabdázni kezdtem.
2010 környékén megismerkedtem Tóth Lászlóval, aki a Magyar Defendo Intézet és a Krav Maga Alapítok Klubjának a vezető oktatója. Nála kezdtem el önvédelmi tanulmányaimat. A kitartásom és a folyamatos tudásvágyam miatt felfigyelt rám, és elindított az oktatói pályán.
Önvédelmi edzéseimbe beépítettem fighter elemeket a tanulók fizikai és mentális képességeinek fejlesztéséért.”

Mit várhatsz Anti edzésein? 🙂 
“Vért, verítéket, röhögést. Szembesítelek a határaiddal és egy jól irányzott rúgással át is löklek rajta. Lehet, hogy akkor, ott nem lesz kellemes, de amikor otthon a tükörbe nézel, büszkén mondhatod: Megcsináltam…megcsináltam, amit eddig lehetetlennek tartottam, és holnap újra megcsinálom. Ha nem adom fel, képes vagyok bármire.”