Drogos vagyok – Dávid Erika

„Bevallom, függő vagyok. Immár nyolc éve szinte minden nap. Sőt, mondhatom, hogy ez az addikció már a szenvedélyemmé és a hivatásommá vált. A crossfit rabja lettem. Mindig is imádtam a határokat feszegetni, és ez a sport ezt teljesen lehetővé teszi. Amikor edzés vége felé belekezdesz a napi wodba (feladatsor), megszűnik számodra a világ. Akkor érted meg, miről is beszélt Csíkszentmihályi. Ez az igazi flow. Semmi más nincs, csak te, az adott súlyok és feladatok. Küzdesz az elemekkel és magaddal, de egy idő után már nem számít, hogy mennyi van hátra, belekerültél az áramlatba és csinálod. Ez annyira jó, hogy ezt keresed a hétköznapokban – a munkában, a takarításban, a falevél összeszedésében és a többi, mindennapi dologban. Hihetetlen, hogy mennyi mindenre megtanít a crossfit.

Megtanít uralni a tested, gondolataid, érzelmeid. Ha kitartóan csinálod, előbb-utóbb megerősödsz, ellenállóbb leszel mind a fizikai, mind a lelki behatásokkal szemben. A tested a saját várad lesz, onnantól te uralod őt és nem ő téged. Egy idő után azt veszed észre, hogy alig vagy beteg, ellenállóbb vagy a vírusokkal szemben.

Magabiztosabb leszel, jobb lesz a kiállásod, határozottabban viselkedsz és lépsz fel másokkal szemben. Szeretem, hogy a Crossfit közösség nem várja el, hogy a legtrendibb ruhában eddz, lehet rajtad egy szakadt nadrág és póló, akkor is befogad. Egyedül a szemekben lévő csillogás az, amit elvárunk. Ez egy nagy család egy közös nyelvvel, ahová jó tartozni. Jó egymásnak és egymásért izgulni, még akkor is, ha az adott pillanatban versenyfelek vagytok. Minden egyes megemelt súly, új rekord a mi sikerünk is valahol és veled együtt örülünk. Ez az igazi addikció. Kívánom, hogy minél többen megtapasztaljuk, és minél többen legyünk e család tagjai!” – Dávid Erika

Keresd Erikát az alábbi telefonszámon, ha szeretnél te is a Crossfit közösséghez tartozni: +36303718842
Címünk: Vác, Galcsek utca 8-10.
Facebook | weboldal