Gazdag krémleves, alacsony szénhidráttartalom, isteni íz, mindössze 20 perc alatt!
A karfiol az egyik legjobb alapanyag könnyű, diétás vacsorákhoz. Elképesztő ízkombinációkat varázsolhatsz vele! Minimális szénhidrátot tartalmaz, viszont magas a rost tartalma! Zöld levelei is hasznosak, ha eddig megszabadultál tőlük, ezután ne tedd ezután!
Hozzávalók:
- 1 zeller szár
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1/2 karfiol
- 25 dkg light sajt
- 8 szelet bacon
- 1/2 liter víz + 1 dl
- 1 leves kocka
- 6 dl zsírszegény tej
Így készítsd:
- Robotgép segítségével aprítsd össze a zellerszárat, a karfiolt és a bacont.
- Pirítsd le a bacont kevés olajon.
- Tedd félre a pirított szalonnát és a visszamaradt zsiradékra tedd az aprított zellert, fokhagymát, majd sózd borsozd.
- Párold 4-5 percig, majd mehet hozzá a karfiol morzsa és 2 evőkanál víz.
- 5-6 perc párolás után öntsd hozzá a 1/2 liter vízben feloldott húsleves kockát és a tejet.
- Szitálj 2 evőkanál lisztet 1 dl húsleves levéhez, majd folyamatos kevergetés közben öntsd a leveshez.
- Hagyd, hogy rottyanjon egyet, majd zárd el alatta a hőt.
- Tetejére szórj reszelt sajtot és pirított bacont!
Díszítheted apróra vágott zöldhagymával, vagy petrezselyemmel!
(Forrás: https://ripost.hu/cikk-csodaleves-karfiolbol-almodni-sem-tudsz-jobb-dietas-vacsorat)