Egy cél, amelyet szem előtt tartasz, célratörő akaratot ad Neked! – Bábi Anna

“A Royal Fitness Club mindig is fontos volt számomra és közel állt a szívemhez. 2015-ben az életem eléggé sötét mélyponton volt. Anorexiával küzdöttem, amikor anyukám felhozta azt az ötletet, hogy mi lenne, ha személyi edző segítségével megpróbálnék izmot építeni. Mindig is nagyon sokat sportoltam, 3 évesen ültem először lovon, kangooztam, futottam, stb. Aztán jött ez a veszedelmes betegség.

Amikor felkerestük Klein Istvánt, aki anyumék régi ismerőse, eléggé veszélyes súlyon voltam és az egészséges énem szeretett volna izmos testet viszont látni a tükörben. Azzal is tisztában voltam, hogy ez kemény munkát kíván. Sajnos a betegség ujjongott bennem, hiszen az edzések mellett nem voltam hajlandó normálisan enni. Edzőként már tudom és tapasztaltam is, hogy a kettő együtt nem működik. Vagy normálisan eszik az ember és mellette edz, ezáltal izmos lesz a teste, összhangba kerül a lelkével és kiegyensúlyozottá válik, vagy nem eszik és akkor fogyni fog és ha a normális tartományban van a súlyát tekintve, akkor az izmait fogja felemészteni.

Nem tudtam eldönteni, hogy mit fog hozni ez az újfajta edzés, sosem próbáltam még a súlyzós edzést. Reméltem, hogy sikerülni fog átlépnem a határaimat. Elkezdtem az órákat, nagyon tetszettek, motivált is voltam. Emlékszem, hogy olyan feladatot is kaptam, hogy keressek olyan alkatú nőkről képet, ami tetszik, és amiért képes lennék harcolni. Nagy örömmel ezt meg is tettem és Pisti (István) mondta, hogy nem irreális a cél, el tudom érni ha teszek érte. Heti 1x jártam hozzá és mellette pilateszeztem. A lovaglástól eltiltottak. A pilates nagyon sokat segített, a testemben tomboló folyamatos viharokat az órákon sikerült lecsendesítenie, képes voltam kikapcsolni és megnyugodni. Sajnos azonban itt még nem volt kellő bátorságom, hogy ténylegesen felvegyem a harcot, és kezdett eluralkodni rajtam a betegség.

Átléptem a határokat, csak nem a jó értelemben. Rohamosan elkezdett csökkenni a súlyom. Ezt nyilván mások is észre vették. Egyik edzés elején odajött hozzám Pisti és közölte, hogy ha nem vagyok hajlandó normálisan enni, akkor többet nem járhatok hozzá. Ott nagyon megharagudtam rá és már nekem sem volt kedvem ezt hallgatni úgyhogy elengedtük egymás kezét. Most már értem és helyeslem a döntését. Én sem tettem volna máshogy. Edzőként nagyon nagy felelősség van a kezünkben, a vendégek egészsége a tét! Nem sokkal később kritikusra változott az állapotom és bekerültem a kórházba. Ott elkezdődött az igazi harc és győztesként kerültem ki.

Teljesen más perspektívából látom azóta az életet és a döntéseimet. Megtanultam küzdeni a céljaim eléréséhez. Visszataláltam a sportra és rájöttem, hogy ha nem csinálhatom, akkor nem önmagam vagyok. Elkezdtem újra pilatesezni, bár jutalomként a kórházban heti 1x jött hozzám egy gyógytornász, aki nagyon hasonló gyakorlatokat mutatott, mint a pilates, így igazából ez a sport végig kíséri az életemet már hosszú évek óta. Tavaly lehetőségem volt megcsinálni belőle az edző képzést, pilates instruktor lettem. Az első gondolatom az volt, hogy a Royalban szeretnék elkezdeni órákat tartani, mivel eléggé rossz élményeim voltak, szerettem volna széppé varázsolni őket. A tanfolyam végén az első utam ide vezetett és meglepett, hogy milyen nagy szeretettel fogadtak!

A személyiségem olyan, hogy visszahúzódóbb vagyok az ismeretlen emberek között, ezért nem nagyon mertem beszélgetni senkivel. Nagyon jó érzés volt, hogy a kollégáim jönnek oda, mutatkoznak be, üdvözölnek a csapatban. Mindannyian kiváló edzők, akik értik a dolgukat és imádják, amit csinálnak. Tudtam velük azonosulni, hiszen nekem is az életem a sport és imádok órákat tartani. Külön meglepett az, hogy egymás óráira is eljárnak és támogatják a másikat. Fantasztikus embereket ismertem meg, nagyon hálás vagyok érte!

Én is beálltam a sorba és elkezdtem kipróbálni az óráikat. Meg is állapítottam, hogy ki kerülni a komfortzónámból nem is annyira kellemetlen. Nagyon szép emlékeket gyűjtöttem már most össze, pedig nem sok ideje dolgozom itt. Pisti kiváló főnök, bármilyen problémát meg lehet vele beszélni! Hálás vagyok, amiért itt is tarthatok órákat és hogy egy ilyen jó csapat része lehetek.” – Bábi Anna

Anna PILATES órájáról IDE kattintva olvashatsz bővebben!
Heti 1 alkalommal, vasárnap 10 órától vár  titeket itt a Royal Fitnessben!