Étvágycsökkentés és vízhajtás zellerlével

zeller-kura-royal-fitness-club-vacA zeller az egyik legősibb emésztésserkentő gyógynövényeink egyike. Egyben salaktalanít, kihajtja a vizet, csökkenti az étvágyat, méregtelenít és ezzel együtt az anyagcserére is rendkívül jó hatással van. Található benne nagy mennyiségben magnézium, vas, kalcium és kálium is. Illetve A-, B-és C- vitamin! 

A zellernek nagyon magas az élelmi rost tartalma, így megtisztítja a bélcsatornákat a lerakódott salakanyagoktól és egyúttal mozgásra készteti a beleket, ezáltal szuper jól felgyorsítja az emésztést. Vízhajtó hatásának köszönhetően nemcsak a sejtek között megrekedt fölösleges vizet tünteti el, de a lassabb anyagcseréért és a kötőszövetek meglazulásáért felelős méreganyagokat is rendkívüli módon kimossa a szervezetből.

És hogyan csökkenti az étvágyat? Ha a zeller kipréselt levébe egy kávéskanál mézet teszel, és lassan elkortyolgatod étkezés előtt, akkor bizony nagyban elveszi az étvágyad és kevesebbet fogsz enni.

Kell hozzá: 

  • 50 dkg friss zeller
  • cayenne-i bors
  • 1 dl víz
  • ha étkezés előtt vagy: egy kávéskanál méz! 🙂

Tipp: a zellert nem csak lé formájában fogyaszthatod természetesen, hanem nyugodtan beépítheted az étkezéseidbe is 1-2 héten keresztül! Edd a reggeli tojásod mellé, vagy ebédre a hús és köret mellé zöldségnek. De akár délutáni snack-nek is tökéletes önmagában elrágcsálva!