European Masters Throwdown – Ezüstérmesek lettünk!

david_erika_WOD_royal_cross_gymAz elmúlt hétvégén Pécsen arattunk nagy sikert egy 2 napos crossfit versenyen, ahol Dávid Erika crossfit személyi edzőnk is indult. Vele beszélgettünk az elmúlt napokról, az átélt élményekről és a bezsebelt második helyről. A Crossfit edzésről elöljáróban annyit, hogy Amerikából indult és számos sportágat magába foglal. Ilyen például az atlétika, a saját testsúlyos gyakorlatok, olimpiai súlyemelés és a torna. Különféle sporteszközök is használatosak: olimpiai rúd, kézi súlyok, kettlebell, medicin labda és a gyűrűk.

david_erika_ezust_erem_cross_royal_gym_vac

Az European Masters Throwdown versenyre a világ megannyi országából érkeztek elszánt versenyzők, hogy összemérjék az erejüket, a felkészültségüket és a tudásukat. Erika egyedül képviselte Magyarországot. A verseny korcsoportos volt és előzetes 3 kvalifikációs wod elért eredménye alapján lehetett rá bejutni. Erika egy évvel ezelőtt döntötte el, hogy idén szeretne indulni ezen a megmérettetésen és azóta erre tudatosan készült. Amiben mindenképpen fejlődnie kellett egy év alatt, az az olimpiai súlyemelés és a gimnasztikai gyakorlatok voltak, pl.: kézen járás.
Edzői instrukció alapján rendszeresen készült a versenyre Vácon, a Royal Cross Gym Funkcionális Edzőtermünkben. 

david_erika_royal_cross_gym_Vacdavid_erika_royal_cross_gym_Vac

A pécsi verseny 2 napig tartott.
Erika elmondása alapján az első nap már reggel 9 órakor kezdődött, ami kihívást jelentett számára, mert nagyon ritkán edzett ezelőtt a reggeli órákban, így éhgyomorra kezdte el a megmérettetést. 9 órakor tehát olimpiai súlyemeléssel startolt!
A versenyzők az első és második napon 5-5 WOD-ot  csináltak végig. (WOD: Workout Of the Day) Az első nap ötödik versenypontja egy hihetetlenül pörgős 5 perces WOD  volt. Ez 50 db boxjump over-ből (dobozon átugrás) és 50 db dumbell snatch-ből (egykezes kézi súlyzóval való szakítás) tevődött össze.
Az első nap után második helyen állt, holott a 6. helyet célozta meg a verseny előtt. 

A második nap hihetetlenül nagy izomlázzal indult, amit nem könnyített meg a 6. WOD  sem (a második nap első WOD-ja), hiszen ebben már szerepelt a wall ball gyakorlat is, ami Erikának egy gyenge pontja a saját elmondása szerint.
Ezután már az elődöntős , majd a döntős WOD-ok következtek.
A döntőben holtversenyben volt a második helyért, amit az eredmények alapján döntöttek el: ki ért el többször jobb helyezést a 2 nap leforgása alatt.
Erika a 10 körből háromszor ért el első helyet. 

A továbbiakban sincs megállás, mert a verseny után egyből megszületett a következő célkitűzés: jövő tavasszal ismét indul a versenyen, ami már Budapesten lesz megrendezve. Ez a verseny tökéletes kiindulási alap volt, felmérve az erősségeket és a hiányosságokat is. Ezek után már ezeknek fényében készül Erika a jövő évi megmérettetésre, ahol a cél az első hely!