Fókuszban a popsi! Így fokozd az edzések hatékonyságát

popsi-edzés-bemelegítés-royal-fitness-clubA legtöbb nőnek igen fontos, hogy milyen popsival éli a mindennapjait. 🙂 Vannak akik többet edzenek rá, többet “stresszelnek”  azon, hogy ez a testrészük milyen formát ölt és mi tagadás, a nők feneke akkor szép ha kerek és izmos. A mérete már mindenkinél egyéni nyertes 🙂 De nézzük, hogy mit is tehetünk annak érdekében, hogy az edzéseink által a maximális hatást érjük el a kívánt forma érdekében.

Nem véletlenül találták ki az alapos bemelegítést minden edzés előtt, nincs ez másképp akkor sem, ha előre tudjuk: az aznapi edzésünk farizom gyakorlatokat is fog tartalmazni. Érdemes előtte nem csak az egész testet bemelegíteni, hanem kiváltképp erre a testrészre is áldozni pár percet!

Sajnos sokan egész nap a számítógép előtt ülünk. Ez pedig azt eredményezi, hogy a farizmunk igen gyenge lesz. Innen megyünk a terembe és nyomjuk a guggolást, kitöréseket és ezer kiváló gyakorlatot. Előfordulhat az is, hogy nem érzed kellőképpen az izomlázat a fenekedben, csak a combjaidban egy-egy kemény edzés után. Ha inaktív a farizom, akkor nem is fog dolgozni és minden munka a combra terhelődik…

Ez nem csak abban problémás, hogy a farizmunk nem fejlődik úgy, ahogy mi szeretnénk, de felbomlik az egyensúly is a testünkben. Innentől ismételten nem a hátsó láncolatunk lesz erősebb, hanem az elülső. Mindenek előtt a combfeszítőnk. Ez nagy terhelést jelent a csípőnknek és a térdeinknek is.

Milyen gyakorlatokat érdemes tehát végezni?

Csípőemelést, lábemeléseket bokasúllyal, vagy erősítő gumiszalaggal. Csináljunk belőlük 30 ismétlést! Bőven elegendő egy körben végezni, mert ne felejtsük: ez nem az edzés, ez még csak a bemelegítés! 😉