Hamarosan Kismama és Baba-Mama Jóga indul!

Ismerjétek mag Földi Noémit, csapatunk új tagját:
“2012-ben a lumbális 5-6-os csigolyámnál kezdődött minden. A sok ülőmunka miatt a két csigolyám egymáshoz képest fél centire elmozdult. Amikor nem mozogtam fájt, egyetlen megoldás a mozgás volt. Egész életemben sportoltam, azonban úgy éreztem, valami másra van szükségem. Ekkor jött az életembe a jóga. Először heti kétszer jógáztam, így rövid időn belül búcsút intettem a derékfájásnak. A kényelmesebb énemnek köszönhetően 10 évig szedtem fogamzásgátlót. Majd elérkezett az a korszak, amikor a környezetemben egyre többen próbálkoztak a babaprojekttel, több – kevesebb sikerrel. Ennek köszönhetően okosabbnak láttam, ha a kényelem helyét átveszi a természetesség. Meg kell hagyni, sokkal rögösebb út, de a kellő időben, ennek is meglett a gyümölcse. A fogamzásgátló elhagyását követően az egész hormonháztartásom összeomlott, mint egy kártyavár. Az orvosoktól a természetgyógyászokig hosszú utat jártam végig, sajnos nem sok sikerrel, ugyanakkor a megoldás – a jóga, a rendszeres jógagyakorlás – mindvégig ott volt a szemem előtt. A több gyakorlás eredményeképpen a táplálkozásom is változott és sok minden más is. Szépen lassan jött a felismerés, hogy a jóga nemcsak a testemre és a hormonháztartásomra van jó hatással, hanem legbelül is megmozdult valami, ami jó és egyre jobban érzem magam tőle. Érzem, hogy amikor a testem, lelkem vagy az elmém kibillen az egyensúlyából, van egy jó dolog, amit tehetek magamért, ezáltal a környezetemért is. Ráállok arra a bizonyos szőnyegre és teszem, ami jó. Az ászanák jönnek, a testem fellélegzik, a lelkem megkönnyebbül, az elmém megnyugszik és minden a helyére kerül. Ezáltal a legnagyobb akadályokat is el tudom görgetni magam elől, amiket persze saját magam építettem fel a félelmeim és gondolataim által. 2016-ban a Sarasvati Alapítványnál végeztem tradicionális jógaoktatóként. Az elmúlt időben több helyen volt szerencsém az oktatni.
Az óráimon a teljes test átmozgatása a cél. Az összekötött sorokat ötvözöm a több légzésig kitartott ászanákkal ezzel megteremtve az erő és a lágyság, stabilitás és a változás közti harmóniát. Mely által szépen lassan kialakul a befele figyelés képessége és a testünk tudatosítása.

2018 nyarán megszületett kislányom, Lili. Várandósan továbbfejlesztettem jóga és ayurvédikus tudásomat. Elvégeztem a kismama és baba-mama jógaoktatói képzést. A várandóság, szülés és az édesanyává válás a legnagyobb kihívás és legösszetettebb feladat az életemben, melyben a jóga a legjobb eszköz, hogy a lehető legjobban csináljam, amit a nagybetűs élet ad.
Célom a már megszerzett tudást továbbadni és a már meglévőket bővíteni.
Folyamatosan fejlődni, gyakorolni, tapasztalni, amíg lehetőségem van erre.” – Noémi

 

Noémi óráinak pontos bemutatása:

Kismama jóga:

Egy nő életében az egyik legcsodálatosabb időszak mikor a várva várt kisbabáját a szíve alatt hordja. Ahogy ez a várakozással teli időszak tele van gyönyörű dolgokkal, úgy rengeteg változás történik a női testen és a lelkében. Melyekhez valaki könnyebben, valaki nehezebben alkalmazkodik és tudja ezeket a változásokat kezelni, illetve elfogadni. A kismama jóga a tradicionális hatha jóga alap ászanáit használja könnyített formában. Amikben tud segíteni a kismama jóga: Várandósággal kapcsolatos élettani változásokon segít átlendülni. Reggeli és napközbeni rosszullétek, derék és hátfájás, lábdagadás, vizesedés. Légzésgyakorlatok által megtanulod a helyes légzést és fel tudsz készülni a vajúdásra. Félelmek legyőzése, pozitív hozzáállás a változásokhoz. Belsőbb kapcsolat megteremtése a kisbabáddal már a pocakban a relaxációk során. Gátizomtornával felkészíted a gát területét a szülésre. Ráhangolódsz lelkileg és testileg is a nagy találkozásra.

Babamasszázs:

0 és fél éves kor között ajánlott a babamasszázs vagy amíg kisbabád nyugodtan „tűri” a kényeztetést és nincs más fontosabb felfedezésre váró dolga. A babamasszázst minden anyukának érdemes napi szinten csinálni, főleg fürdetés után lefekvés előtt, de természetesen a nap bármely szakában megmasszírozhatod kisbabád. A babamasszázs ellazítja kisbabádat, így békésebb éjszakáitok is lesznek. A masszázzsal közelebb kerülsz kisbabádhoz és könnyebben egymásra tudtok hangolódni. Fejleszti és megnyugtatja az idegrendszert. Kisbabád biztonságérzete és lelki stabilitása nő. Csökkenti a hasfájást, felfúvódást. Erősíti a test izomzatát és fejleszti a mozgáskoordinációját kisbabádnak.

Baba-mama jóga: 

A baba-mama jóga hüvelyi szülés után már hat héttel elkezdhető, császár esetén 12 hét a javasolt vagy egyedi esetekben orvos tanácsára később. A baba-mama jóga elsőként kisbabádról szól és az egymásra hangolódásról. Segíti a baba fejlődését, idegrendszerét, értelmi- és mozgásfejlődését. Játékokkal kerülsz közelebb babádhoz és hangolódtok egymásra. Másod sorban a hatha jóga ászanái segítenek szülés után a fokozatos regenerálódásban, szülés előtti alak visszaszerzésében. A gátizom és a szétnyílt hasizom regenerálására nagy hangsúlyt helyezünk. Ha testileg és lelkileg is rendben vagy, akkor könnyedebben tudod megoldani a rád váró új feladatokat is. A baba-mama jóga hatására sokkal kiegyensúlyozottabb és békésebb napjaitok lesznek a kezdeti nehézségek ellenére is.

 

Kérdés esetén forduljatok hozzá bizalommal: Földi Noémi -06-20-520-8695