Heti egyszer adj a szervezetednek felüdülést: mini méregtelenítés 24 órában

egy-napos-meregtelenites-royal-fitness-club-vacNapjainkban egyre többen kacérkodnak a méregtelenítéssel és sokan bele is vágnak. Mindenki azzal a céllal indul neki, hogy szeretné a szervezetét “átmosni”, sok bevitt méreganyagot kiüríteni, kicsit veszteni a súlyából és úgy mindenen felül szeretne kicsit jobb vitalitást szerezni.
Léteznek 1-2 napos kúrák is, ám ettől vannak sokkal komolyabb, egész programra épülő, zseniális méregtelenítő, frissítő kúrák. Ezekre célszerű összpontosítani, ám aki még teljesen kezdő és szeretné kipróbálni magát ebben is, annak adunk egy tippet!

Hogyha szeretnél egy napot a tested feltöltésével tölteni, akkor nyilvánvalóan az elszántságon kívül több dologra is szükséged lesz. Mindenképpen szervezést igényel a dolog. Válassz ki egy olyan napot, ami viszonylag nyugalmas, nem kell egyik helyről a másikra rohanni, tudunk magunkkal is foglalkozni! A kúra előestéjén csak valami könnyűt fogyasszunk, feküdjünk le korán, hogy kipihentek legyünk.

A 24 óra alatt csak és kizárólag zöldségeket vagy gyümölcsöket fogyaszthatsz, ezzel természetes módon előforduló cukrokhoz jutsz, illetve el leszel látva rostokkal, szénhidráttal és nem utolsó sorban rengeteg vitaminnal. Tilos ezen a napon kávét és alkoholt inni, illetve dohányozni. Kezdjük a napot egy nagy pohár natúr, citromos vízzel. A bőséges vízfogyasztás egyébként is a kúra része, 2-3 litert igyunk meg a nap során. Szeleteljük fel apró kockákra a kiválasztott zöldséget vagy gyümölcsöt és ez legyen a reggelink.

Tetszés szerinti mennyiségben ehetünk belőle egész nap, amikor csak megéhezünk, sőt az a cél, hogy minél többet fogyasszunk belőle.
2-3 óránként készítsünk kisebb fogásokat. Figyeljünk arra, hogy változatos formában készítsük el az ételt, így nem lesz annyira monoton. A nap során vagy csak zöldséget, vagy csak gyümölcsöt ehetünk, a kettőt ne keverjük. Ha rendszeresen végezzük az egynapos méregtelenítést, akkor ajánlott, hogy mindig más gyümölcsöt vagy zöldséget részesítsünk előnyben.

Mindenképp kerüljük a citrusfélék többségét (ezek túl savasak), valamint a banánt és az avokádót, mivel keményítőtartalmuk túl magas. Bátran válogassunk a következőkből: alma, őszibarack, ananász (a konzerv erre a célra nem megfelelő!!!), szőlő, paradicsom, görögdinnye, sárgarépa, cékla, uborka, édesburgonya. Ezeknek a növényeknek nagyon magas a rosttartalmuk, ami segít a belek tisztításában, valamint lúgosítják a szervezete. Másnap még kerüljük el a nehéz ételeket, illetve ne együnk nagy mennyiségeket!