Adunk egy fenomenális, egészséges, fehérjedús és szénhidrátszegény ebéd/vacsora tippet, hogy a hétvégén a pihenés mellett jókat is egyetek. 😉
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg lazac
- 80 dkg édesburgonya
- 1 zacskó rukkola
- 1 vöröshagyma
- 1 gránátalma
- fél narancs kifacsart leve
- só, bors, pirospaprika
- kurkuma, bazsalikom, szerecsendió, koriander
- rizs vagy mandulatej
- kókusztejszín
- burgonyakeményítő
30-35 perc alatt pároljuk meg az édesburgonyát egészben (héjában). Amíg ez készül, addig a lazacot fűszerezzük meg! Készítsünk pörköltalapot a besamelmártásunkhoz. Tegyünk hozzá kurkumát, pirospaprikát és némi vizet. Amikor kész, öntsük fel annyi tejjel, amennyi ellepi a burgonyát. Ízesítsük sóval, borssal, kurkumával, bazsalikommal, egy kevés korianderrel és a szerecsendióval.
Ezt hagyjuk felforrni, majd adjunk hozzá egy evőkanálnyi burgonyakeményítőt és 4 evőkanál kókusztejszínt. Miután az édesburgonya megpárolódott, szeleteljük fel majd egy tepsibe rétegezzük, hintsük meg sóval, borssal és öntsük rá a mártásunkat. Szórjuk meg dióval és előmelegített sütőben 200 fokon nagyjából 20 perc alatt süssük meg!
Ezután készítsük elő a salátát: a rukkolát mossuk meg, halmozzuk ezután fel egy salátás tálba és szórjuk rá a gránátalmamagokat. Sózzuk, öntsünk rá olívaolajat is és locsoljuk meg a facsart narancslével.
A sózott, borsozott lazacszeleteket pár perc alatt mindkét oldalon süssük át levés zsiradékon.
Jó étvágyat hozzá! 🙂