Hideg madártej limeos tojáshabbal

Tombol a hőség, talán enni se kívánunk ebben a nagy melegben. Ez az étel se nem igazán étel, se nem ital, egy köztes megoldás a forró napokra.
Olyan finomságot mutatunk most, ami laktózmentes, cukormentes és garantáltan jéghideg…ha behűtitek! 😉

Hozzávalók (4 személyre)

  • 5 dl laktózmentes tej
  • 5 dl laktózmentes tejszín
  • 10 tojás
  • 2 vaníliarúd
  • édesítőszer ízlés szerint
  • 1 lime

Elkészítés

1. A tejet és a tejszínt egy lábasban felforraljuk. A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, egy tálba tesszük, a vaníliarúd külsejét pedig a tejhez adjuk és úgy forraljuk.

2. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjébe belefacsarunk egy kevés lime levet, majd kemény habbá verjük. Ezután habzsákba töltjük és kis kúpokat nyomunk egy tányérra. Betesszük a mikróba nagyjából 1 percre.

3. A vaníliához adjuk az édesítőt és a tojássárgákat, amit habosra keverünk.

4. A tejszínes tejet leszűrjük és a hideg tojássárgájához öntjük apránként, folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós. Végül visszaöntjük a lábasba és lassan, állandó keverés mellett újra melegítjük. Ha elkezd besűrűsödni, öntsük át egy hideg lábasba, hogy ne csomósodjon be, majd tegyük a hűtőbe, hogy hideg legyen.

5. Egy mély kistányérba öntjük a krémet, ráhelyezzük a habgaluskákat, megszórjuk a lime héjával és így tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂 

(Kép forrása: https://chilitv.tv/musorok/izes_elet/2102_hideg-madartej-lime-os-tojashabbal-recepttel.html)