Nagyon egyszerű és mégis hihetetlen finom, hűsítő, diétás és egyben édes leves receptjét mutatjuk meg nektek most, ami a meggy-szezonban nagy kedvencetekké válhat!
Hozzávalók:
- 40 dkg magozott meggy
- 1 csomag cukormentes vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás „cukor” (xilit)
- 1 teáskanál fahéj
- 1 liter laktózmentes tej
- 5 dl víz
- édesítőszer ízlés szerint
- laktózmentes tejszín
Először is a pudingport, az édesítőt, a vaníliás xilitet és a fahéjat kb. 2 dl laktózmentes tejben elkeverjük. Ezután felöntjük a maradék tejjel és a vízzel.
Ezt követően hozzáadjuk a meggyet, és sűrűn kevergetve felforraljuk, majd közepes lángon kb. 10-15 perc alatt készre főzzük.
Fontos momentum, hogy hagyjuk lehűlni és csak utána tálaljuk! 😉 A hideg levesre tegyük a tejszínt, akár hab formájában is!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
/kép forrása: http://www.mindmegette.hu/vanilias-meggyleves.recept/