Hölgyek, lányok, csajok! Figyelem, infó a mellizom edzéséről!

mellizom-edzes-noknel-royal-fitness-club-vacTalányok, tévhitek, konkrét tények keringenek körülöttünk amikor edzésre szánjuk a fejünket, méghozzá főleg akkor, ha súlyzókat ragadunk. Egy olyan testrészre összpontosítunk most, amely sokunk számára kritikus pont: vagy azért mert kicsi, vagy nagy, vagy ilyen vagy olyan a formája. Mit lehet rajta az edzéssel segíteni?! Ha egyáltalán lehet?! 

Először is szeretnénk leszögezni azt a tényt, amivel már valószínűleg nem mondunk újdonságot: a mell egy zsírszövet, mely – az izommal ellentétben – nem képes kontrakciókra. Amikor diétázunk, akkor a zsírt csökkentjük az egész testünkről és a zsír genetikailag meghatározott sorrendben fog rólunk eltűnni. A mellünk sem kivétel ez alól, tekintve, hogy az is zsír.
A mellméret tehát gyakran az alattomos diétánk és kemény edzéseink áldozata lesz, viszont ezért nem a mellizmot erősítő gyakorlatokat kell fő gonoszként kipécézni. Sőt, egy jól irányzott melledzés kiváló hatással lehet a mellünk külső megjelenésére. Természetesen a fenti folyamat is elkerülhető. Ha nem diétázol – tehát nem lesz kalóriadeficites a napi tápanyag beviteled – akkor nem fog csökkenni a testeden a zsír mennyisége –  a melleden sem.

A mellizom edzésével az izomszövet vastagodhat és a mell ezáltal megemelkedhet, szebb lesz a tartása ami különösen előnyös nagyobb fogyás után! Az izomtömeg növekedés azonban a hormonális okok miatt minimális, és megfelelő étrend a követelménye.

Nekünk nőknek kifejezetten javasolt a megemelt padon végzett mellizom edzés, vagyis padon végzett nyomások. Ezzel a mellizom felsőbb területét erősítjük meg, amellyel a dekoltázst tarthatjuk karban 🙂 Ha a mellizmokat szeretnéd erősíteni, akkor a gravitációval ellentétes irányban kell dolgoztatnod!!!

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy a mell nem lesz se kisebb, se nagyobb az edzéstől, viszont rendszeres edzéssel erősebb izomzatot érhetünk el, amelyet biztosan nem könyvelhetünk el hátrányként! 😉