Így erősítsd az immunrendszered! – Klein István

A szervezetet érő külső, belső negatív hatások gyengítik az ellenálló képességünket. Ha eleve rossz állapotban van szervezetünk, a további gyengülés betegséghez vezethet.

Mint tudjuk, az erős szervezet ellenálló a betegségekkel szemben, de miként lehet erősíteni?
Hogyan tudjuk felkészíteni a kórokozók ellen?

– rendszeres testmozgás

– helyes táplálkozás, folyadékbevitel

– pihenés, kikapcsolódás

– optimális testösszetétel elérése

A minap találkoztam lányom bölcsis társának az anyukájával. Az elmúlt pár hónapban fogyott 14 kilót. Alig ismertem rá. Tudod, hogy csinálta? Elhagyta a liftet. Életvitelébe nem tudja beilleszteni, hogy szervezett foglalkozásokra járjon, viszont a munkahelyén több emeletet kell naponta többször lépcsőn megtennie, amit eddig lifttel tett meg. Amint elkezdett lépcsőzni, fontossá vált számára, hogy odafigyeljen a táplálkozására és a korábban zéró folyadékbevitelét is elkezdte feltornászni. Az egyik hozta magával a másikat.

Fordítva sem rossz, ha előbb az étrendedet reformálod meg, majd mellé kezded el a rendszeres mozgást. A lényeg, hogy a kettő mindig erősíti egymást. Amit könnyen be tudsz tartani: Fogyassz nyers ételeket, zöldségeket, gyümölcsöt. Utóbbit inkább a nap első felében. Gyors, könnyű és változatos vitaminbomba lehet a smoothie. A vitaminok, nyomelemek elengedhetetlenek sejtjeink számára. A táplálékkiegészítőket azok számára javaslom, akik ritkán jutnak természetes vitaminforráshoz, de a téli időszakban mindenképp. A télre már most kezdd el a felkészülést!

A pihenés elengedhetetlen! Ezen persze nem a tv előtt töltött időt értem. Sétálj, biciklizz, olvass, beszélgess barátokkal! Játssz, nevess, légy vidám! Keress olyan tevékenységet, ami eltereli a gondolataidat a mindennapok gondjairól! A Vácon és környékén élők nagyon szerencsés emberek. Rengeteg lehetőség van itt helyben is. Fedezd fel újra a környéket! A főzés is jó kikapcsolódás lehet. Keress új egészséges recepteket! Hódolj a hobbydnak! Töltődj fel energiával!

Ahogy elkezd változni a tested, észre fogod venni, hogy könnyebben megy minden. Erősebb leszel, kitartóbb és ez felvértez a kórokozók ellen is! Fellélegezz fel, érezd magad szabadabbnak! Ha úgy véled, hogy egyedül nem megy, vagy bizonytalan vagy, fordulj hozzánk bizalommal!

Jó egészséget kívánok!
Klein István, a Royal Fitness Club vezetője