Itt a hétvége, itt a pihenés ideje… A pihenőnap igenis fontos!

pihenőnap-RoyalFitnessClubAmikor valaki elszánja magát a rendszeres edzésre, akkor nehéz megállítani. Veled is megtörtént már, hogy még alig fejezted be az aznapi edzés már azon törted a fejed mit fogsz csinálni holnap? Biztosan! 😉 A túltengő energia és motiváltság az edzés iránt mindenképpen elengedhetetlen az eredményes fejlődéshez, de azért ne feledkezzünk meg a kellő pihenésről sem.

Az edzés igencsak megterheli a szervezetedet. Edzés során az izmaid stressz formájában terhelést kapnak, mely során mikro repedések keletkeznek rajtuk és a regenerálódásához bizony, idő kell.
Amikor valaki kihagyja a pihenőnapot, akkor az a rengeteg edzésekbe fektetett munka akár a visszájára is elsülhet.  Ezért érdemes elhessegetni a gondolatot, hogy a pihenőnappal csak időt vesztegetünk, mert sokkal többet nyerhetünk vele, mint az gondolnánk. Az edzések során nagyon fontos a megfelelő alvásmennyiség biztosítást, és természetesen a táplálékbevitel.

Az edzéseink közé bizony fontos beiktatni pihenőnapokat,amikor akár el lehet menni masszázsra,szaunázni,így is tompítva a test fáradságát, amit a héten komoly edzésekkel elértünk. Pihenési fázisban a szervezetben különböző változások,helyreállítások zajlanak.
Az ingerek(pl: súlyzós edzés) által a test igénybe vett izmai ebben az időszakban tudnak fejlődni,ami segítségünkre lehet állóképességünk,terhelési szintünk megemelkedésében.
Fontos,hogy megelőzés szempontjából is legyenek ilyen napok,mivel,ha lesérülünk, annak hosszú a gyógyulási időszaka,s át lehet esni a ló másik oldalára,mert akkor egy jó ideig ki kellene hagyni az edzéseket. Inkább előzzük meg a nagyobb problémákat! Az előírt edzésekbe minden harmadik edzésnap után egy pihenőnapot célszerű betenni. De aki mindenféleképpen valamit akar csinálni ekkor is,azok élvezzék az aktív pihenést! Ilyenkor lehet a családdal nagyokat túrázni vagy sétálni,de mindenféleképpen olyan tevékenységet végezzünk,amik nem mondhatók edzésnek!

Ha a sportoláshoz, életmódváltáshoz szükséged van egy kis segítségre, keresd fel a számodra legszimpatikusabb edzőnket! Azért képzik magukat, hogy a segítségedre legyenek! Várják a jelentkezésed! Kattints IDE!