Jóga és táplálkozás – Balázs Lilla

“Kamaszkorom óta érdeklődöm az egészséges táplálkozás iránt.
Anyukám ültette el bennem a magot, azáltal, hogy könyvet vásárolt az egészséges életmódról-táplálkozásról és a testmozgásról.
A szüleim leszoktak a dohányzásról , anyukám az egészségtelen ételeket lecserélte egészséges ételekre, és rengeteg finom vegetáriánus ételt készített nekünk, amiket mi nagyon szerettünk.
Miután a testünk megszokta, hogy tápláló ételeket kapott, már nem vágyakozott az értéktelen ételekre. Nos, őszintén szólva, időről időre ez megdőlt, de a legtöbbször tudatos, egészséges ételeket választottunk.

Ez a tudatosság többé-kevésbé követett engem az évek során, mert nagyon élveztem, ahogyan éreztem magam a bőrömben és még azóta is minden nap.
Ahogy egyre idősebb lettem, úgy kezdtem jobban es jobban érdeklődni az egészség és a táplálkozás iránt.
Különösen miután bensőséges viszonyom alakult ki a jógával … Nyilvánvalónak tűnt, hogy a jóga és a táplálkozás kéz a kézben járnak. Tökéletesen kiegészítik egymást.
Vegetáriánus lettem 30 éves koromban, és soha nem néztem vissza. Tökéletesen illik hozzám, mert soha nem voltam nagy hús rajongó az életemben, de szeretem a tojást és a jó sajtokat, így nem tudom elképzelni, hogy vegánná váljak. De ki tudja? Soha ne mondd, hogy soha

Az egészséges táplálkozást tanulmányoztam a jóga tanulmányaimmal együtt, és 2017-ben a The Health Sciences Academy-nel táplálkozási terápiából oklevelet szereztem.”
„Hiányaink tökéletesek, bizonytalanságaink tesznek különlegessé minket. Ez az önszeretet utazása. ”

Balázs Lilla Jógatanár blogjából

Lilláról IDE kattintva olvashatsz bővebben! A jóga óráiról pedig ITT!