Kardió edzéshez szükséges táplálékkiegészítők – Béta alanin (harmadik rész)

beta-alanine-biotech-usa-royal-fitness-club-vacAz esetek többségében azért végzünk kardió edzést, hogy a zsírpárnáinkat elveszítsük. Ez természetesen önmagában nem elég, hiszen mellé egy nagyon tudatos diéta is szükséges. Azonban ha az étkezés rendben van, akkor nyúlhatunk a táplálék-kiegészítőkhöz! Sok olyan táplálék-kiegészítő létezik, amelyek ezt a folyamatot felgyorsíthatják.
Folytatjuk termékismertetőnket, így a mai bejegyzésben szintén egy elengedhetetlen táplálékkiegészítőről lesz szó, ez pedig nem más, mint a béta alanin!

A béta-alanin legnagyobb előnye abban keresendő, hogy a fáradást kitolja, vagyis ha úgy tetszik, ellenállóvá teszi a szervezetet a fáradság érzésével szemben!

Jöjjön egy kis biológia… 🙂
A béta-alanin a sejtekben a karnozin termelődés tempójának limitáló faktora, ami azt jelenti, hogy ennek hiányában nem szintetizálódhat elegendő karnozin. Miért is olyan fontos a karnozin? A karnozin egy dipeptid (két aminosav összekötve: béta-alanil-L-hisztidin), melyet leginkább a gyors izomrostokban találunk meg, és melynek fő feladata a hidrogén (H+) ionok semlegesítése. Minél nagyobb mértékben játszódik ez le, annál kevésbé esik le az izmok pH értéke. Az alacsony pH egyfajta savasodást jelent, ekkor érezzük az ismerős égést az izmokban, ez fáradást okoz és arra kényszerít, hogy az úgynevezett “izombukás” miatt abbahagyd a szériád.
Az izmok karnozin szintjének emelésével viszont csökkenthető az elsavasodás. A H(+) ionok megkötésével tovább csinálhatod az ismétléseket, meghosszabbíthatod a nagy intenzitású futásodat, kardió edzésedet!

A béta-alanin talán a létező legsokoldalúbb sport-táplálékkiegészítő, ami eddig a piacon van! 😉

A sikerhez vezető  út teljesen világos.
Összegezve: a hidrogén ionok mennyisége minden aktivitás során megnövekszik, ami gátolja az izomösszehúzósást. A béta-alanin segítségével ezeket semlegesíthetjük és azonnal jobbak lehetünk az adott sport-tevékenységben. Erősebbekké válhatunk, gyorsabban és hosszabban futhatunk. Izmosabbak és zsírmentesebbek lehetünk!

Tippünk: BETA-ALANINE

1 adagban (4 kapszula):

  • 3600mg β-Alanine