Kardió edzéshez szükséges táplálékkiegészítők – Glutamin (hatodik rész)

glutamine-royal-fitness-club-vacAz esetek többségében azért végzünk kardió edzést, hogy a zsírpárnáinkat elveszítsük. Ez természetesen önmagában nem elég, hiszen mellé egy nagyon tudatos diéta is szükséges. Azonban ha az étkezés rendben van, akkor nyúlhatunk a táplálék-kiegészítőkhöz! Sok olyan táplálék-kiegészítő létezik, amelyek ezt a folyamatot felgyorsíthatják.

Hétfői bejegyzésünkben a glutamin hasznossága mellett érvelünk! 🙂
Több szempontból is kiemelkedően fontos, hogy a diéta folyamán alkalmazzuk a glutamint. Egyrészt ebben az időszakban a kalóriahiányos táplálkozásnak köszönhetően valamelyest meggyengül az immunrendszer. Ennek erősítésére kiváló a glutamin!
A kardió edzések során nagy a veszélye az izombontásnak is, pláne, ha mellette kalóriadeficites állapotot tartasz fent. Ilyenkor a szervezetnek nincs miből energiát nyerni, így hajlamos az izomzatot felemészteni azért, hogy megfelelő energiát tudjon biztosítani. Edzés után és napközben is érdemes néha glutamint fogyasztani ennek megelőzése érdekében.

A glutamin egy alapvető aminosav, ami mindannyiunk szervezetében természetes módon van jelen. Hasonlóan más sporttáplálék-kiegészítőkhöz, a glutamin nincs negatív hatással a szervezet hormonháztartására, viszont az a pozitív hatása megvan, hogy képes serkenteni a szervezet saját növekedési hormon termelését! Amíg tartod az ajánlott adagot, nem fogsz semmiféle negatív hatást tapasztalni.

Naponta 10 és 25 gramm között mozog a glutamin bevitel aránya. Ez a sportteljesítménytől függ.

Tippünk: L-GLUTAMINE

  • 1 adagban 5000 mg L-glutamine, ajánlott edzés előtt és után egy adagot bevinni

Előző blogbejegyzésünkben a BCAA fontosságáról írtunk, amelyet az alábbi linken tudtok elolvasni:

Kardió edzéshez szükséges táplálékkiegészítők – BCAA (ötödik rész)