Kardió edzéshez szükséges táplálékkiegészítők – Nitrogén oxid fokozók (második rész)

supernova-royal-fitness-clubAz esetek többségében azért végzünk kardió edzést, hogy a zsírpárnáinkat elveszítsük. Ez természetesen önmagában nem elég, hiszen mellé egy nagyon tudatos diéta is szükséges. Azonban ha az étkezés rendben van, akkor nyúlhatunk a táplálék-kiegészítőkhöz! Sok olyan táplálék-kiegészítő létezik, amelyek ezt a folyamatot felgyorsíthatják. Az első részben a kreatinról írtunk, ma pedig az edzés előtti táplálék-kiegészítőkről lesz szó. 

A nitrogén oxid fokozók első rangú helyen vannak az izom fiziológiában. Fejlődési utasítást közvetítenek az izmokhoz, ami hatására nő az izomrostok átmérője, nagyobb véráram alakul ki az izmokban. Intenzív edzések alatt a szervezet maga is termeli, de ez egy hosszú folyamat, ami a fejlődést érzékenyen érinti. Ezért annyira népszerűek a NO fokozók, használatuk meggyorsítja, segíti ezt a folyamatot.

Ezek a táp.kiegek az erek tágításával eléri azt, hogy a dolgozó izomzatba több oxigén és tápanyag jusson el. Ez pedig segíti az izmok regenerációját. A megfelelő tápanyagellátás nélkül az eredmények is el fognak maradni, de a nitrogén oxid fokozóval a megfelelő tápanyag is jóval gyorsabban jut el az izomzatba. A nitrogén oxidból a kardió edzéseket végzők is nagyszerűen profitálhatnak. Az állóképességi edzések is nagyban függnek az oxigénellátottságtól!

Akik testzsírt szeretnének veszíteni, szintén elgondolkodhatnak a nitrogén oxid fokozó használatán. Nemcsak abból származik előnye a szervezetnek, hogy a diéta időszakában is jobban hasznosul a tápanyag a nitroxtól, de egy kutatásban kimutatták azt is, hogy az L-arginin (a nitrogén oxid elő anyaga) hatással van edzés során a glükóz anyagcserére is. Tehát gyorsítja a glükóz felvételt, amelyek így gyorsabban jutnak el az izomsejtbe.

Ilyen kiegészítők használata során különösen fontos a nagy dózisú vitaminok fogyasztása! A megnövekedett teherbírás okozta stressz és a nitrogén oxid hatása miatt az izomzatnak fokozottan szüksége van a minél tökéletesebb regenerálódásra, és az ehhez szükséges tápanyagokra.

Tippünk: SUPERNOVA

A Supernova aktív összetevői egytől egyig kozmikus energiát szabadítanak fel az edzés során, együtt pedig soha nem látott teljesítményre ösztönöznek.

  • Nincs benne szénhidrát
  • A termék B3-vitamin és a B6-vitamin tartalma hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Ezzel javítva az edzésteljesítményt és az állóképességet.
  • A termékben található cink hozzájárul a zsírsavak normál anyagcseréjéhez és hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, illetve a normál szellemi működés fenntartásához.
  • A termék koffeintartalma hozzájárul az éberség növeléséhez.