Kezdő Funkcionális óra indul a Royal Cross Gym-ben novemberben!

Dávid Erikát kérdeztük a Royal Cross Gym szakmai vezetőjét az újonnan induló Kezdő Funkcionális edzésről, melyre minden pénteken este lehet majd jelentkezni november 9-től . Erika összefoglalja nekünk, hogy vezetése alatt hová fejlődött a funkcionális terem, és milyen egyéb órákhoz lehet csatlakozni, valamint mesél a terveiről is.

Várunk minden érdeklődőt a funkcionális termünkbe! Itt tudjátok megtekinteni az órarendet: royalcrossgym.hu

 

Erika, mesélj nekünk arról, hogy ki a célközönsége az újonnan induló Kezdő csoportos órádnak? Milyen típusú gyakorlatokkal találkozhatnak itt a sportolni vágyók? Segíts azoknak, akik már kacérkodnak az ilyen típusú edzésekkel, de még nem mertek elindulni!

“Kortól, nemtől függetlenül mindenkit szeretettel várunk, aki el szeretné sajátítani a funkcionális edzés, illetve a crossfit alapjait.

Teljesen az alapoktól indulunk, a tanítványok megtanulnak helyesen emelni, guggolni,ugrani, tolni, húzni. Az itt tanultakat be tudják építeni a mindennapjaikba, így csökkentve a sérülésveszélyt és a helytelen mozgásmintákból adódó fájdalmakat.

Az órán saját testsúllyal, majd szabad súlyokkal (kézisúly, kettlebell) dolgozunk, lépésről lépésre haladva építjük, javítjuk a mozgásmintákat. Külön hangsúlyt fektetünk az egyéni hiányosságokra, a tanulók személyre szabott kiegészítő feladatokat kapnak.

Fejlesztjük a mobilitást, stabilitást és számomra egyik legfontosabbat és legelhanyagoltabbat a törzserőt. Erőt fejlesztünk, de mellette az állóképesség javítása is szerepet kap. Hogy mit is kaphat a tanuló a programtól?? Egy magabiztos, erősebb , komplexebb testet, aminek már nem fog gondot okozni az emeletre felszaladni, felkapni a gyereket, vagy a cementes zsákot- helyes technikával – a vállára dobni, vagy akár a nagybevásárlást gond nélkül hazacipelni…”

 

Milyen egyéb csoportos órák vannak még a Cross Gym repertoárjában? Illetve kik a kollégáid ezekben a foglalkozásokban?

“Köredzés jellegű csoportos órák is vannak, ahol különböző eszközöket használnak és a gyakorlatok váltják egymást. Ilyen edzést tart Laura és Tomi is.

A kettlebell edzést haladóknak a StrongFirst végzettséggel rendelkező Norbi tartja, aki most tervez elindítani egy kezdő csoportot, itt a remek alkalom jelentkezni!”

 

Mesélj nekünk a további terveidről…

“Szombatonként vezetésemmel újraindul a nyáron szünetelő súlyemelő edzés, ahova kezdőket is várunk. Itt az olimpiai súlyemelés alapjait sajátíthatják el a tanulók, azaz felvételt, lökést és szakítást. Mivel a legtöbb emelni vágyó a crossfit miatt kezd el emelni, ezért sportágspecifikus kiegészítő gyakorlatokkal bővítem az órákat.” – Dávid Erika

 

Látogassatok el a Royal Cross Gymbe! Ha bármi kérdésetek lenne, keressétek Erikát!