Nem szeretnénk nagyon ragozni! 🙂 Vannak akik élnek-halnak a habokért, a krémekért és bizony egy jól betartott diétában nehéz ellenállni ezeknek a mennyei finomságoknak. Hoztunk most egy igazi ínyencséget, ami garantáltan kielégíti a krémek utáni sóvárgásodat és még nem is “bűnözöl”!
Amire szükséged lesz 2 adaghoz:
- 120 gramm cukormentes (édesítőszeres) vagy natúr gesztenyepüré
- 2 db tojás
- ha natúr pürét veszel: ízlés szerint stevia, vagy eritrit
- fél dl cukormentes mandulatej
- rumaroma
Elkészítése:
A gesztenyepürét felengedjük, közben egy lábasba feltesszük főni a tojássárgáját az általunk preferált édesítőszer mennyiség felével és a tejjel. Addig főzzük míg fehér nem lesz. Majd a gesztenyéhez keverjük, és rumaromával ízesítjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval és a maradék édesítővel kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a gesztenyés masszába, és poharakba töltjük.
1 adag krémben (179 grammban):
Kcal -> 240,88
CH -> 17,99
Fehérje -> 5,09
Zsír -> 4,45