Még a nyári INBA verseny örömével és izgalmával írom ezeket a sorokat…. Alexinné Katalin

Még a nyári INBA verseny örömével és izgalmával írom ezeket a sorokat….

Tavalyi versenyek után  ugyan kérdésekre válaszolva leírtam az akkori készüléssel kapcsolatos érzéseimet, és írtam pár sort.
Újra itt vagyok, és tartok egy kis élménybeszámolót….

Először is a tavaly őszi versenyek után vegyes érzésekkel indultam tovább a fitness versenyekre való készülést illetően.

Egyrészt büszkén vállalom magam, hogy 7 évvel korábban honnan indultam, tudtam életmódot váltani, átalakulni külsőleg és belsőleg, és egy színpadon is vállalható formát összehozni, melyhez évek kitartó munkája kellett. És persze a megfelelő szakmai segítségek.

Ugyanakkor meg kell állapítanom (laikusként), hogy évről évre egyre izmosabb és szárazabb fizikum az elvárás a fintess versenyeken.

Úgyhogy felmerült a kérdés bennem az őszi versenyek után, hogy naturálon készülve így az 50 felé tudunk-e még ennél jobb fizikummal színpadra állni, és hogy itthon érdemes-e, mert az életkor megbontás alapján inkább 35+ kategóriák vannak.

Így indultunk neki a tavaszi versenyeknek. 2 versenyt néztem ki az INBA szövetségnél, az egyik Hollandiában lett volna korosztályomban, a másik pedig Németországban. Sajnos akkor még nem gondolta senki, hogy mindannyiunk életét átrendezi egy láthatatlan démon a COVID 19 vírus, ami mondhatom az egész világ gazdaságát megrengette.

Januárban úgy döntöttem, hogy Farkas Henit  – a többszörös INBA amatőr és pro bajnoki címet magáénak tudó bajnokot – fogom kérni a versenyre készülésben, úgy, hogy persze Klein Istvánhoz jártam továbbra is, az edzéseimet ő vezetei. Nagy örömömre elvállat, és elkezdtük a felkészülést.

Már javában tartott a versenyre készülés, amikor sorra törölték a tavaszi versenyeket, sajnos azt is, amit kinéztem. A termek is sorra zártak be, és úgy érzem mindenki nagyon nehéz helyzetbe került. Mindenkinek nagy próbatétel volt ez emberileg is és anyagilag is.

Akkor felmerült bennem, hogy abbahagyom ezt az egészet… mélyponton voltam, mert úgy éreztem, hogy az őszi versenyek után ide még elutazom, és utána abba hagyom ezt a versenyre készülősdit. De az égiek másként gondolták.

Maradt az idei év eddigi egyetlen versenye a INBA szövetség június végi versenye. Hát nézegettem a korosztály kiírásokat, ugyanaz Bikini Díva 35+ és Bikini Mama, így egy kicsit vegyes érzésekkel, de úgy voltam vele készüljünk, legfeljebb nem állok színpadra, csak lesz belőle egy jó kis fotózás Dunavölgyi Zsoltival.

Aztán teltek a hónapok, januártól – júniusig volt időm készülgetni, apránként alakítgatni magam. Az idei évben arra vagyok büszke, hogy minden nehézség ellenére sikerült a súlyomat és a testzsír százalékomat kordában tartani, sikerült egy olyan étrendet kialakítani, amitől nem azt várod, hogy vége legyen a versenynek és zabálhass mindent össze, mert annyira „kidiétáztad” a színpadi formáért magad. Tudom azt, milyen testsúlynál épülget az izom és mikor növesztem már csak a hájat magamra. Ugye senki nem gondolja, hogy ha valaki a versenysúlyánál 15 kg-val több, az mind izom ami rájött. Én fejben sok mindent helyre raktam magamban, és az idei évben ennek örülök a legjobban, hogy versenyen kívül nem úgy nézek ki mint a „telibe szart búvárruha” – már elnézést a hasonlatért.

De térjünk vissza az INBA versenyre. Kiderült, hogy lesz Bikini mama 40+ kategória, így már nagyon örömmel készültem, hiszen amúgy is formába tartottam magam, így 6 hét volt, amit szigorúbban kellett vennem a felkészülésben. Jó mondás, és igaz is, hogy a versenysúlyodhoz képest 5-6 kg plusz, amivel könnyebben bekészülsz egy versenyre. Kevesebb az izomvesztés, és a bőrnek sem tesz jót ez az ide-oda, jojó effektus.

Eljött a verseny napja, már egy héttel előtte voltam egy szuper fotózáson, ami mondhatom feldobott, és megalapozta a verseny hangulatát is számomra. Heni felkészítésének köszönhetően végre sikerült a színpadon egy magabiztosabb és nőiesebb oldalamat megmutatni, ami köszönhető annak is, hogy tavalyi évhez képest sikerült egy jobb formát összehozni. A színpadon ez látszódott, hogy elégedett vagyok magammal. A verseny családias, jó hangulatú volt. Jó érzésekkel mentem haza.

Így a nyári verseny új lendületet adott megyünk tovább, készülünk az őszi versenyekre, főverseny a Miskolcon megrendezésre kerülő INBA Elite Tour és Pro show lesz. Biztos, hogy színvonalas, jól felkészült versenyzőkkel állok majd színpadon.

További versenyekre is terveztem hogy elmegyek, az egyik Bodysport kupa Bikini mama 40+, és a Fitparádé Fitlady 40+ kategóriák lesznek, bár tudom, hogy ezeken a versenyeken naturál versenyzőként nem egyenlő esélyekkel indulok a többiekhez képest, de ez jelenleg nem riaszt el.

A lényeg, hogy készüljenek jó képek … és ki tudja még az is lehet, hogy teljesen más irányt vesz az életem, más motivációk miatt fogok edzőterembe járni, de ez legyen a folytatásos regény további fejezete majd!

Alexinné Katalin