Az esti filmezés közben te is szívesen ropogtatnál valami egészségeset? Szereted a sós nasikat? Akkor ezt neked találták ki! Készíts te is otthon zöldségchipest és garantáltan nem fognak felkúszni a plusz kilók! 😉
Chips alatt mindenki az olajban kisütött burgonyaszirmot érti, amik ízfokozókkal vannak teli és az olajban sütés a lehető legrosszabb módja a feldolgozásának. Azonban ha saját magunknak készítjük, akkor nyugodtan ehetjük és semmi más nem kell hozzá, mint zöldségek, egy jó minőségű gyalu és persze sütő! 🙂
Íme néhány tipp, amikből mennyei chipset tudsz készíteni:
- cékla
- sárgarépa
- édesburgonya
- zeller
A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk és megszárítjuk. A sütőnket előmelegítjük 150 fokra. A zöldségeket egy gyaluval a lehető legvékonyabbra gyaluljuk, papírtörlővel megszárítjuk, majd a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Ezen a hőfokon az igazán vékony szeletek 20-30 perc alatt megszáradnak-sülnek, de félidőben érdemes őket átforgatni, nehogy megégjenek.
Ez az abszolút 100%-ig egészséges verzió a chips sütésnek! 🙂 Ha valaki szeretne hozzá zsiradékot használni, az olajspriccelő használatával kicsit megbolondíthatja a sütési folyamatot. ezzel a nem fognak állni az olajban a zöldségeink, hanem mi korlátozzuk a zsír mennyiségét!