Miért érdemes belefogni? Avagy kedvcsináló a rúdfitnesshez.

Sziasztok, Petrovich Dorina vagyok, a pénteki rúdfitness óra oktatója.
A tánc és a mozgás szeretete már óvodás koromban elkezdődött, és azóta is töretlenül tart. 3 éves voltam, amikor az első balettórán részt vettem. Azóta a tánc és különböző mozgásformák határozzák meg az életemet. Tanulmányaimat táncműveszti iskolában végeztem el. Szerencsém volt nagyon sok táncstílussal megismerkedni. Az iskola mellett belekóstolhattam a rúdfitness mozgásvilágába, ennek idén már 8 éve. Ezen sportágban indultam több versenyen is, ahol mindig jó helyezéseket értem el. Iskolás éveimet befejezve a tanítást választottam. Gyerekeknek balettet és modern táncot tanítok, felnőtteknek pedig rúdfitnesst. Úgy gondolom táncos múltamat kamatoztatni tudom a rúdfitness sportágában. A kettő tökéletesen kiegészíti egymást. Minden szinten fontos a nőiesség, kecsesség, erő, dinamika, folytonosság, koncentráció és akaraterő.

Tegyünk egy kis kitekintést a rúdsport, mint sportággal kapcsolatban…
Sokszor az ismerőseim körében is felmerül a kérdés, hogy amit tanítok az ugyanaz az erotikus bártánc, ami leginkább eszükbe jut az embereknek a rúdtánc szó hallatán? Természetesen a válaszom nem. Sokan félreértik még a mai világban is ezt, pedig napjainkra már eltávolodott a füstös bároktól, sokkal inkább köthető sporthoz.
Majd 1-2 fénykép láttán kapom a kérdéseket: „Ezt hogy? Mivel tartod magad?”. Amit én képviselek az teljes mértékben a sport része, nevezhetjük fitnessnek is, amit jelen esetben egy rúdon végzünk saját testsúllyal. Sokan pont emiatt félnek belevágni, de bátorításképpen: kortól és testalkattól függetlenül adjon magának egy esélyt mindenki, néha sokkal többre képes a testünk, mint azt gondolnánk.

Ez az edzésforma nagyban hozzájárul a szép, nőies izmok kialakulásában, a kecses mozdulatok elsajátításában és a hajlékonyság növelésében. Az órák előre kidolgozott tematika szerint zajlanak, ami alapos bemelegítéssel és erősítéssel kezdődik, majd áttérünk a rúdon végzett forgásokra, erő-és hajlékonysági elemek tanulására, majd az órát egy alapos nyújtással fejezzük be. Többször tanítok koreográfiákat a csoportomnak, hogy a már jól megtanult elemeket látványosabbá tegyünk táncba foglalva.
Amiért a legjobban szeretek tanítani az az, hogy a tanítványaimon minden edzés után/közben látványos fejlődés figyelhető meg. Vannak akik az elején félve vágtak bele, de mára már magabiztosan állnak az első sorba az órán.

A Royalban több, mint 1 éve tartom a pénteki rúdfitness edzéseket. Azóta már egy jól összeszokott csapat alakult ki, ahova mindig szívesen térnek be (és várjuk is) az új, lelkes rudazni vágyók(at).

Ha egy igazán nőies sportot szeretnél űzni, akkor itt a helyed!
Várok mindenkit szeretettel az óráimon!
Az óráról bővebben olvashatsz itt!

Petovich Dorina
+36308973399