Miért fontos már reggelire elegendő fehérjét bevinnünk?

Az alvás során lezajló regenerációs folyamatok sok energiát emésztenek fel, az agyunk valamennyit ekkor is dolgozik, és a szöveteink is regenerálódnak ilyenkor. Ha a katabolikus állapotot ellensúlyozni szeretnénk a lehető leggyorsabban, akkor az edzés utáni étkezéseinkhez hasonlóan gyorsan kell ellátnunk fehérjével, illetve aminosavakkal a szervezetünket.

Ne felejtsük el, hogy a lassabban emészthető fehérjék, mint a kazein, vagy a kazeintartalmú ételek, pl.: túró esetleges reggeli “hátránya” főleg abban rejlik, hogy nem képes azonnal nagyobb mennyiségű aminosavat biztosítani számunkra, amire szükségünk lenne. Órákon keresztül kisebb mennyiségű aminosav kerül csak a véráramunkba az emésztése során. Az esti órákban éppen emiatt preferáljuk a fogyasztását. Reggelire viszont nem jó választás.

Törekedj a gyorsan felszívódó fehérjeforrások fogyasztására a reggeli étkezésed alkalmával. Ha van rá módod, ekkor is alkalmazz tejsavófehérje koncentrátumot, izolátumot, vagy ezek keverékét! Szuper lehetőség a tojásfehérje is! A reggeli katabolikus állapotot így fékezheted meg a leggyorsabban anélkül, hogy a gyomrodat leterhelnéd.

 

Ha többet szeretnél megtudni a fehérje bevitelről, kérdéseiddel fordulj az edződhöz itt a Royal Fitness Clubban.

– Ha még nem jártál nálunk nézz körül a kínálatunkban, a csoportos órákat IDE kattintva fürkészheted.
– Vagy konditermünk a nyitvatartási időben szeretettel vár téged. Ha bizonytalan vagy, kérd személyi edzőink segítségét!

Üdvözlettel: Royal csapata