Milyen az optimális alsóruházat edzéshez?

Kedves vendégeink, előző bejegyzésünkben már definiáltuk a tökéletes lábbeli fogalmát. Ezúttal az optimális alsóruházatot és annak jellemzőit vesszük szemügyre. Egy-egy jól megválasztott darabnak köszönhetően kellemesebbé válhat az edzés, teherbírásunk megnőhet, továbbá pedig az izmaink regenerálódásában is segítségünkre lehet.

6 pontba foglaljuk a kitételeket, amelyeket figyelembe kell vennünk vásárlás közben.
Dönthetünk hosszú, fél hosszú vagy rövid verzió mellett, nagyon fontos hogy:

  • Kényelmesdarabot válasszunk, hiszen ha túlságosan laza a nadrág nem használjuk ki az előnyeit így nem érdemes bele invesztálnunk. Abban az esetben pedig ha túl szoros elszoríthatja a vérkeringést.
  • Ügyeljünk az anyag vastagságára, így télen is bátran edzhetünk ugyanis meleg levegőréteg veszi körül a bőrfelületet és biztosan nem fázunk meg.
  • hajszálcsövességis jelentős lehet tekintve hogy az izzadság irritálhatja a bőrt, a szálak közötti hajszálcsövek pedig elvezetik a nedvességet.
  • Ha biztosra szeretnénk menni kompressziósruházatot választunk amely serkenti a vérkeringést így elkerülve az esetleges sérüléseket, továbbá korlátozza az izommozgást és elősegíti a regenerálódást.
  • Praktikum szempontjából nagy segítségünkre lehet ha zsebbel rendelkező alsót választunk. Ide eltehetjük a legfontosabb tárgyakat, így a kezünk szabadon mozoghat.
  • Végül, de nem utolsó sorban pedig amennyiben éjjel is szívesen hódolunk valamely sporttevékenységnek élénk színű, fényvisszaverő csíkkal ellátott nadrág lesz az ideális számunkra.

Üdvözlettel: Enikő