Németh Andrea

Felkészítő edző neve/nevei: Ocsovszky Tibor

Versenyek pontos megnevezései:

  • 2019.10.05. Bodysport Kupa, Fitness Modell Anyuka -35 év,  2. hely
  • 2019.10.12. Fitparádé, Fitmodel +170 cm,  5. hely
  • 2019.10.27. Krikó Kupa, Fitmom -35 év,  4. hely
  • Tehetségkutató Model Physique +170 cm,  4. hely

Hogyan, minek köszönhetően fogalmazódott meg benned a versenyzés gondolata?Mi motivált, hogy kipróbáld magad a reflektorfényben?

Nagyjából 1 éve elkezdtem edzeni Tibivel, amikor az egyik edzés alkalmával beszélgettünk a versenyekről, és én viccből mondtam, hogy egyébként nekem azért bakancslistás, hogy egyszer úgy a színpadon csili-vili bikiniben legyek. Erre Ő azt felelte, hogy akkor Hajrá, csináljuk meg!

Hány éve ismerkedtél meg ezzel a sportággal? Mikor kezdted a célirányos edzéseket, és mennyi időt vett igénybe a felkészülés?

A gyerekek születése előtt is edzegettem hobbi szinten, de a célirányos versenyfelkészülés 1 évet vett igénybe.

Mikor érkezett el az a pillanat, amikor először úgy érezted, hogy külső segítségre van szükséged a felkészüléshez? Ki(k)nek a segítségét vetted igénybe, és mi alapján választottad ő(ke)t?

Amikor elhatároztam, hogy szeretnék edzeni, én egyből Ocsovszky Tibihez fordultam segítségért, mert maximálisan felkészült edzőnek tartom, és már előtte is figyelemmel kísértem munkásságát, ezért nem volt kérdés, hogy nála akarok edzeni.

Milyen volt az edződdel a felkészülési idő?Hány hetet vett igénybe a verseny előtti diéta?

Megmondom őszintén én imádtam a felkészülési idő minden pillanatát! Igaz, nem mindig volt könnyű, de az edzőm mellé kaptam egy fantasztikus csapattársat, az edzőm felesége személyében, Katát. Ha esetleg elgyengültem vagy kicsit is alább hagyott a lendület, rájuk számíthattam…elég meggyőzően tudtak érvelni, miért hajtsak tovább.  A diéta a verseny előtti 5 hétben szigorodott, és az utolsó 2 hétben vált extra szigorúvá!!!

Milyen előnyei, és milyen hátrányai voltak a versenyre való felkészülésnek? Milyen lemondásokkal járt ez az időszak az életedben?

Előnyként említeném, hogy amikor a két kisfiammal voltam terhes és csodáltam a pocakomat, soha nem gondoltam, hogy valaha kockák lesznek a helyén, ezért nem győzök elég hálás lenni Tibinek, hogy egy maximálisan precíz étrendet és edzéstervet állított össze nekem. Hátrányként talán a hajnali 5-kor való kelést említeném, hogy 6-ra leérjek edzeni, de igazából ez se hátrány igazán, mert ez az időszak megtanított arra, hogy hogyan osszam be az időmet és hogy megtudom csinálni amiről álmodni sem mertem volna.

Nyáron megmondom őszintén, nagyon nagy lemondás volt számomra a férjemmel való nachos-popcornos mozizás és a gyerkőcökkel való fagyizáskor sem élveztem, mikor „besegítés” helyett babapopsitörlővel töröltem le a csöpögő csoki fagyijukat…

Hogyan érezted magad a versenyen? Milyen érzés volt fent állni a színpadon a többi versenyző között?

Az Ocsovszky Team-nek ebben az őszi szezonban 3 versenye volt. Minden verseny brutál jó hangulatban telt, és szerintem bátran állíthatom, hogy minden versenyen a MI csapatunkban volt a legjobb hangulat!!!

A színpadon állni, egy olyan megvalósult álom volt, amire még mai napig visszatekintve, csak a boldogság és büszkeség jut eszembe, hogy Megcsináltam!!!

Mit nyújtott számodra az elért eredmény?

Elsősorban a férjem tekintete minden verseny alkalmával, hogy büszke rám. A kisfiaim pedig minden versenyről úgy vártak haza, hogy érmet szeretnének a nyakukba és ez nagyon jó érzés, hogy teljesíteni tudtam nekik. 🙂 Végül pedig, rengeteg új embert ismertem meg.

Visszatekintve a versenyre és a felkészülési időszakra, milyen tanácsot adnál azoknak, akiket szintén foglalkoztat a színpadra lépés gondolata, vagy esetleg már el is kezdtek célirányosan edzeni?

Visszatekintve azt gondolom, hogy a legjobb döntésem volt, hogy Tibit választottam edzőmnek, mert nagyon fontos dolognak tartom, hogy nekem az Ocsovszky Team szinte a második családom lett. Ismerjük egymást, és támogatjuk egymást, ez visz minket előre!

Összességében aki versenyzésre adja a fejét, azt ajánlom neki, hogy találjon magának egy jó felkészítő edzőt, egy jó póztanárt, mert nagyon sok áll vagy bukik rajta, és nem utolsósorban egy biztos támogató „háttérországot” , mert bizony a családom támogatása nélkül nem sikerült volna!