Orvos Kata

Felkészítő edző neve/nevei: Rottenhoffer Attila

 Versenyek pontos megnevezései:

  • 2018.10. INBA EB, Ms Figure 1. hely
  • 2018.11. Natural Olimpia, Ms Figure 1. hely
  • 2019.06. INBA VB, Figure Classic 2. hely, Inked Model 1. hely

Hogyan, minek köszönhetően fogalmazódott meg benned a versenyzés gondolata? Mi motivált, hogy kipróbáld magad a reflektorfényben?

Fél éves volt a kisebbik fiam, mikor elkezdtem otthoni tornákat böngészni a neten, fel-fel dobta a Fitness modell anyuka versenyeket, utána olvastam. Elhatároztam, ha más meg tudja csinálni 2 gyerek mellett, akkor én is.

 Hány éve ismerkedtél meg ezzel a sportággal? Mikor kezdted a célirányos edzéseket, és mennyi időt vett igénybe a felkészülés?

 2 éve edzek teremben, 1 évet készültem az első versenyekre.

Mikor érkezett el az a pillanat, amikor először úgy érezted, hogy külső segítségre van szükséged a felkészüléshez? 5. Ki(k)nek a segítségét vetted igénybe, és mi alapján választottad ő(ke)t?

Kezdetektől fogva edző segítségét kértem, de egy személyi edző, aki nem ért a versenyfelkészítéshez, kevés segítséget tud nyújtani az utolsó hetekben. Így jutottam el Zachár Mónikán, Bognár Balázson, Maróti Nórin, Turányik Tamáson keresztül Attilához. Nem passióból válogattam az edzőket, mindenki másfajta fejlődést szolgált.

Milyen volt az edződdel a felkészülési idő? Hány hetet vett igénybe a verseny előtti diéta?

Egy versenydiéta hisztijeinek elviseléséhez mérhetetlen türelem kell, mai napig nem tudom, Attila ilyenkor hogyan visel el. De a feszültség, amit a család felé nem kommunikálhatok ki, sajnos néha a teremben csapódik le. Az első szezonban 9 hetem volt felkészülni, tavasszal műtét után 12 hetem volt a VB-ig, de alapgyakorlatok hiányában (8 héttel előtte kezdhettem felsőtestre edzeni, szigorúan lightosan) meg se közelítettem az őszi formát.

Milyen előnyei, és milyen hátrányai voltak a versenyre való felkészülésnek? Milyen lemondásokkal járt ez az időszak az életedben?

Hátrányt nem tudok említeni. Sokkal kiegyensúlyozottabb lettem, sokat tanultam magamról, és nem utolsó sorban imádom a színpadot és az edzőtermi edzéseket. A férjemmel való nyár esti borozgatásoktól nehéz szívvel vettem búcsút.

Hogyan érezted magad a versenyen? Milyen érzés volt fent állni a színpadon a többi versenyző között?

Világ életemben színpadra készültem, versenytáncos voltam, aztán színész szerettem volna lenni, végül itt találtam meg önmagam, a színpadon élek igazán.

Mit nyújtott számodra az elért eredményed?

Sokáig gondolkodtam, mivel szeretnék foglalkozni a gyerekek után, a versenyzés új távlatokat, ajtókat nyitott számomra. El sem tudom képzelni az életet az edzőterem nélkül.

Visszatekintve a versenyre és a felkészülési időszakra, milyen tanácsot adnál azoknak, akiket szintén foglalkoztat a színpadra lépés gondolata, vagy esetleg már el is kezdtek célirányosan edzeni?

Jótanács: Kell egy jó edző, aki ismeri a versenyzés titkait, egy jó pózer és élvezni kell minden pillanatot. Ez olyan, mint egy esküvő, készülsz egy évig a nagy napra, hogy minden tökéletes legyen, ragyogj, és ha nem élvezed az utat, vagy épp a várva-várt pillanatot, megette a fene az egészet.