A következő könnyen elkészíthető recept reggelire és vacsorára is megállja a helyét. Pár napja az édesszájúaknak kedveztünk egy low-carb gofri recepttel, most pedig azoknak kedveskedünk, akik szeretik a sósabb ízeket és gyorsan szeretnének valami finomat és egészségeset enni!
A tojás az egyik legjobb és legegészségesebb fehérjeforrásunk. A mai reggeli tippünk is erre az összetevőre alapszik! 🙂
Szükséged lesz:
- 2 egész tojásra
- 2 tojásfehérjére
- egy csipet tengeri só
- bors
- olívaolaj vagy kókuszzsír
- egy kevés reszelt light mozzarella
- 3-4 szál friss bazsalikom
- egy maréknyi koktélparadicsom
Olyan serpenyőt válasszunk a sütéshez, aminek az aljára nem tapad rá a tojás, mert az omlettet nem kavargatjuk, hanem megvárjuk, míg a serpenyőbe öntött tojás alsó fele megsül és aztán, mint egy palacsintát: megfordítjuk.
Tehát egy serpenyőbe öntsük az olajat, vagy a zsírt és hagyjuk, hogy picit felmelegedjen. Előtte a koktélparadicsomokat vágjuk félbe és öntsük rá a forró olajra. Ezt gyorsan fűszerezzük meg kedvünk szerint. Kis lángon folytassuk a sütést: jöhetnek a bazsalikomlevelek, majd legutoljára a felvert tojások.
Amint az alsó részét fel tudjuk „szedni” vékony fakanállal, fordítsuk meg az omlettet és süssük meg a felső részét is.
Amíg sül, szórjuk meg a reszelt mozzarellával és már kész is van! 🙂
Tipp: piríthatunk hozzá fekete erdei sonkát, vagy csirkemell sonkát. Sokat dob az összhatáson.