Paradicsomos-bazsalikomos omlett

A következő könnyen elkészíthető recept reggelire és vacsorára is bazsalikomos-omlett-royal-fitness-vacmegállja a helyét. Pár napja az édesszájúaknak kedveztünk egy low-carb gofri recepttel, most pedig azoknak kedveskedünk, akik szeretik a sósabb ízeket és gyorsan szeretnének valami finomat és egészségeset enni!

A tojás az egyik  legjobb és legegészségesebb fehérjeforrásunk. A mai reggeli tippünk is erre az összetevőre alapszik! 🙂

Szükséged lesz:

  • 2 egész tojásra
  • 2 tojásfehérjére
  • egy csipet tengeri só
  • bors
  • olívaolaj vagy kókuszzsír
  • egy kevés reszelt light mozzarella
  • 3-4 szál friss bazsalikom
  • egy maréknyi koktélparadicsom

Olyan serpenyőt válasszunk a sütéshez, aminek az aljára nem tapad rá a tojás, mert az omlettet nem kavargatjuk, hanem megvárjuk, míg a serpenyőbe öntött tojás alsó fele megsül és aztán, mint egy palacsintát: megfordítjuk.

Tehát egy serpenyőbe öntsük az olajat, vagy a zsírt és hagyjuk, hogy picit felmelegedjen. Előtte a koktélparadicsomokat vágjuk félbe és öntsük rá a forró olajra. Ezt gyorsan fűszerezzük meg kedvünk szerint. Kis lángon folytassuk a sütést: jöhetnek a bazsalikomlevelek, majd legutoljára a felvert tojások.
Amint az alsó részét fel tudjuk „szedni” vékony fakanállal, fordítsuk meg az omlettet és süssük  meg a felső részét is.
Amíg sül, szórjuk meg a reszelt mozzarellával és már kész is van! 🙂

Tipp: piríthatunk hozzá fekete erdei sonkát, vagy csirkemell sonkát. Sokat dob az összhatáson.