Regenerálódj jeges fürdővel!

jeges-furdo-royal-fitness-club-vacTudjuk, hogy még nincs túl meleg ahhoz, hogy hűs fürdőzésre invitáljunk, viszont ez a módszer télen-nyáron szenzációs hatással bír a szervezetre! Ha merész vagy és szereted az extrém dolgokat, akkor ezt mindenképp próbáld ki!

Biztos te is hallottál már arról, hogy sok világbajnok sportoló merül el egy kemény edzés után egy jéggel teli kádban, illetve medencében. Mint azt tudjuk, a kőkemény edzések során mikrosérülések következnek be a testünkben: izomrostjainkban kis szakadások jönnek létre, hogy aztán még erősebbek legyenek, amikor felépülnek. Az izmokban keletkezett sérüléseknek van egy árnyoldaluk is: növelik az izomsejtek aktivitását, és szerepük van az úgynevezett “DOMS” kialakulásában (egy kegyetlenül fájdalmas és meglehetősen bosszantó érzés, amit a legtöbb sportoló tapasztalt már élete során. Nagyon leegyszerűsítve ez a jelenség nem más, mint egy késleltetett izomláz, ami nem az edzést követő napon, hanem két, három, sőt, akár négy nappal edzés után jelentkezik, a sima izomlázhoz képest radikális tünetekkel).

A jeges fürdő ennek a jelenségnek az elkerülése miatt találták ki, méghozzá azért, mert összehúzza a véredényeket és eltávolítja a felesleges salakanyagokat, csökkenti a duzzanatokat és a szövetek lebomlását.

Ha úgy gondolod teszel egy próbát, akkor kb 15 fokos vízbe ülj be maximum 10 percig!
Fontos! 
Mivel a hideg víz feszültté és merevvé teheti az izmokat, ezért a fürdő után szánj időt a pihenésre és a felmelegedésre is!