Rúdtáncolj velünk! – Móritz Alma

Sziasztok! Móritz Alma vagyok, én tartom szombatonként a rúdtáncórákat. Nagyjából 7 éve kezdtem el ezt a nőies, erőpróbáló sportot, és 5 év gyakorlás után vettem át edzőmtől a stafétabotot.

Szóval már 2 éve tanítom, de ahogy viccesen szokták mondani, aki nem tudja, tanítja. Valahogy így igaz ez nálam is. Nagyon szeretek rúdtáncolni és még annál is jobban szeretem oktatni, de számomra a rúdtánc mindig megmaradt a zsúfolt hétköznapok melletti kikapcsolódásra. Az egyéb elfoglaltságaim miatt, sosem jutott elég időm és energiám 100%-osan belevetni magamat, ezért nincsenek mögöttem nagy versenyek és díjak sem, és valószínűleg nem is lesznek. A saját versenyek helyett edzőként sokkal szívesebben állnék a tanítványaim sikereinél a színfalak mögött. Az edzéseken is arra törekszem, hogy mindenki rövid időn belül minél erősebb, ügyesebb és kecsesebb legyen. Az óráimra is úgy készülök, hogy mindenki kihozhassa magából a legtöbbet: a szintjétől és a fejlődési tempójától függően igyekszem minden feladatot személyre szabni.

Mára egy szuper csapat alakult ki olyan lányokból, akik már több éve járnak és olyanokból, akik csak pár hete kezdtek. Valahogy szerencsém van és csak szuper jófej lányok csatlakoznak hozzánk. Mindenki nagyon segítőkész a társaival, így nem csak tőlem, de egymástól is sokat tanulhattok. Igyekszünk minél több közös csapatépítő programot is szervezni és fotózásokat is tartunk. Az órákon a jó hangulat garantált és nagyon sok barátság születik a kemény edzések alatt.

A következőkben olvashattok pár sort, amiben a tanítványaim írják le gondolataikat, élményeiket a rúdfitnesszel és az edzésekkel kapcsolatban.

  • A rúdtánc kikapcsol, elfelejted a hétköznapok minden gondját, hiszen végig arra koncentrálsz, hogy túléld. Sikerüljön végre az a mozdulat, ezért újra és újra megpróbálod. A kitartás magas iskolája ez, ahol a saját határaidat feszegeted és egyszer csak rájössz, hogy többre vagy képes, mint azt valaha is hitted magadról. (Sz. Andi)
  • Azért szeretem a rúdtáncot, mert minden óra alkalmával feszegetem a saját határaim. Megtanít hinni önmagamban. (Izabella)
  • Mióta elkezdtem rúdtáncolni sokkal nagyobb az önbizalmam, bátrabb vagyok. Különlegesnek érzem magam, hogy ezt sportolhatom, mert nem mindenki mondhatja el, hogy szombatonként rúdtánca van a csajokkal. Nagyon ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy jó társasággal részt venni egy mindent megmozgató edzésen. (Lili)
  • Nekem ez a fajta sport lehetőséget nyújtott arra, hogy fejlesszem a testtudatom. Emellett a hajlékonyságom, kecsességem is fejlődött, a kitartásról nem is beszélve. (Niki)
  • Azért szeretek, rúdtáncolni, mert jó érzéssel tölt el ez a fajta mozgás, illetve nagyon feltöltenek a gyakorlatok. Nagyon meglepődtem, hogy ennyire jól megy. Látom magamon a fejlődést. Igaz hogy könnyűnek tűnik, de nem könnyű, sőt szerintem elég nehéz, de az a jó ha van kihívás, ami csodálatos. Van célom, hogy hova szeretnék eljutni. Azért ajánlom a rúdtáncot, mert sportosabb leszel tőle, illetve teszel az egészségedért, és felfrissülsz, plusz önbizalmat ad ez a sport! (Lilien)
  • Számomra ez a modern szertorna, amellett, hogy minden izmodat átmozgatja, komoly művészi értéket is képvisel. Erő és szépség. (Tündi)
  • Miért jó a rúdfitnesz? Engem először a Tesóm vitt le, amiért a mai napig hálás vagyok! A rúdtánc azért jó, mert minden izmot kőkeményen erősít. Élvezem, hogy érzem az erőmet, hogy meg tudom tartani magam a rúdon. Nagyon formássá varázsolja a kart, megnövelte a hajlékonyságom. Mindezek mellett nagy kitartást igényel, hogy a többszöri próbálkozás után, még több próbálkozással megvalósítsam az Alma által bemutatott elemet, és odafigyelést, hogy a gyakorlatokat a koreográfiánál, meg tudjam jegyezni, és utána fejjel lefele is tudjam, hogy a bal, vagy a jobb lábamat kell a rúdra tekerni. Így nemcsak testileg, de szellemileg is átmozgat. A sikerélmény garantált, valamelyik elem a bemutatottak közül, mindig megvalósul. Mindez nagy élvezettel, jó zene mellett történik az edzésen. Másnap is sokat gondolok a rúdtáncra, amikor érzem, hogy minden porcikámat átmozgatta, és ezt nagyon-nagyon szeretem. Szóval, ha esetleg a szép képek vagy a lányok lelkesítő ajánlásai meghozták a kedved, gyere és csatlakozz bátran hozzánk. Nagy szeretettel várunk! (R. Andi)
  • A rúdtáncba az első óra után totálisan beleszerettem, éreztem, hogy ez lesz az én sportom, így kisebb-nagyobb megszakításokkal 3 éve rudazok. Sosem szerettem az egyhangú dolgokat (pl: futás, úszás, kondi), a rúdtánc izgalmas és megnöveli az adrenalin szintemet. Számomra az egyik legfontosabb dolog, hogy változatos, minden órán tanulunk valami újat és a fejlődés is kézzelfogható. Az órák jó hangulatban telnek, mindenki közvetlen és segítőkész, Alma igyekszik mindig a feladatokat illetően mindenkihez igazodni és a kedvünkre tenni. (Kriszti)

Szeretettel várlak az óráimon! A RÚDFITNESS órákról IDE kattintva olvashatsz bővebben!
Alma